Toplum

Viyana’da Bir İlk: Mektep Anadolu Öğrencileriyle Birlikte Resûlullah’ı Ziyarete Gitti

Viyanalı gençlerin heyecan dolu serüveni başlıyor! Mektep Anadolu öğrencileri, 132 kişilik kafileleriyle birlikte 3 Şubat Cumartesi günü Medine-i Münevvere‘ye gittiler.
Ramazan Koç
07 Şubat 2024
@shuttterstock

Viyana Mektep Anadolu’da eğitim gören  7-12 yaş arasındaki öğrenciler umreye gitti. Bu muhteşem yolculuk öncesinde bir seminer düzenlenerek umre ibadetinin temel kurallarını ve kutsal topraklara dair önemli bilgiler öğrencilerle paylaşıldı.

Mektep Anadolu Müdürü Ahmet Uçar, konuyla ilgili şunları söyledi: “Kurumumuzdaki eğitmenlerimizin katılımıyla eğitimimiz, hem Mekke’de hem de Medine’de devam edecek, çocuklarımız Resulûllah’ın huzurunda onun izinden gitmeyi öğrenecekler. Hadisler ve ayetlerle daha yakın bir ünsiyet kuracaklar, inşallah. Aileleriyle birlikte unutulmaz bir umre deneyimi yaşamalarını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Hem eğlenecekleri hem öğrenecekleri bir umre ibadeti olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

3 Şubat’ta yola çıkan öğrenciler Resûlullah’ı ziyaret ettikten sonra, Medine’ki diğer ziyaret mekânlarına da gittiler daha sonra da  Mekke-i Mükerreme’ye geçtiler. Ahmet Uçar, bu özel yolculuğun gençlerin manevi dünyalarında unutulmaz bir iz kalmasına vesile olacağına ve öğrencilerin kutsal topraklarda bizzat bulunmalarının Allah ve Resûlüne bağlılıklarını da artıracağına inandıklarını söyledi.

Viyana Umre Mektep

@camiahaber

Viyana Umre Mektep

@camiahaber

Viyana Umre Mektep

@camiahaber

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş