Yazarlar

Bu Ateş Hepimizi Yakıyor

Orta Doğu’daki ateş her geçen gün daha fazla can yakıyor. Gazze’nin sadece kuzeyinde kalan insanlar değil her yerindeki sivil halk açlık, susuzluk ve bunların neden olduğu hastalıklarla mücadele etmek zorunda bırakılıyor.
14 Şubat 2024

Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumların defaatle bölgedeki duruma dikkat çekmesine rağmen maalesef sorun çözülebilmiş değil. Tüm dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor.

Orta Doğu’da yaşananların Avrupa’da ve dünyanın diğer bölgelerindeki yansıması da nefret suçlarının artması, ırkçı saldırılarda çoğalma olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda camilere yönelik saldırılar, tehdit mesajları, son olarak Berlin’de üniversitede mescide saldırı gibi vakalar, öğrenciler arasındaki kavga ve tartışmalar… Bu şekilde Müslümanlar arasında da giderek yükselen bir gerilim ve endişe atmosferi oluşuyor. Aynı şekilde resmî veriler Sinagoglara ve Yahudilere yönelik saldırılarda da ciddi derecede artış olduğunu tespit ediyor.

Gündem | 8 Şubat 2024 Avrupa Parlamentosunda Müslüman Karşıtı Nefret ve Antisemitizmle Mücadele Görüşüldü 8 Şubat 2024

Avrupa’daki bu tablo Avrupa Parlamentosu’na (AP) da taşındı. AP Genel Kurulunda bir araya gelen vekiller Avrupa’da yükselen Müslüman karşıtı nefret ve antisemitizmle mücadeleyi ele aldı, konunun çeşitli boyutlarına dikkat çekildi, çözüm yolları görüşüldü.  Oturumda en dikkate değer yaklaşımlardan biri de ırkçılık, antisemitizm ve Müslüman nefreti ile mücadele için halkın desteğinin alınması oldu. Bu amaçla AB Konseyi bu yılın ilk yarısında Avrupa’da yaşayan Müslüman, Yahudi ve Hristiyan vatandaşlarla bir araya gelip, bu insanların sesini duyurabilecekleri, nefrete karşı eylem konulu bir “Avrupa Vatandaşları Paneli” düzenleyecek. Umarız ki bu panelde giderek bir kangrene dönüşen ırkçılıkla mücadele için uygulanabilir çözümler elde edilir.

TEŞEKKÜRLER HASENE

Türkiye ve Suriye’de 6 Şubat’ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan 50 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği yüz binlerce kişinin de yaralandığı depremin üzerinden bir yıl geçti. IGMG ve uluslararası insani yardım kuruluşu Hasene olarak ilk günden itibaren bölge halkının yanında olduk. Arama kurtarma çalışmalarından, sağlık, gıda, giyecek gibi temel ihtiyaç malzemelerinin teminine barınma imkânı sağlanmasına değin destek sunduk. Bölgede kalıcı hizmet olarak planlanan depremzedeler için evlerin yapılması, onlara psikososyal hizmet sunulması gibi çalışmalar da devam ediyor. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese ve tüm hayırseverlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah (c.c) böyle felaketlerden insanlığı muhafaza eylesin.

Geçtiğimiz haftalarda görme engellilere bilhassa İslami eğitim verilmesi için yapılan eğitimci yetiştirme programını bitirenlere de sertifikaları teslim edildi. Tüm kursiyerleri kutluyor engellilere yönelik bu güzel projelerinden dolayı Eğitim Başkanlığımızı ve ILM derneğini tebrik ediyorum.

BERAT KANDİLİ

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş” olan ramazanı şerif ayının müjdesi olan Berat Kandilimizi de şimdiden kutluyorum. Rabbim bu gecelerde bizleri beratını alanlardan eylesin.

Pin It on Pinterest

Paylaş