Gündem

Alman Bakan’dan Acı İtiraf: “Rahat Zamanlar Geride Kaldı”

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Alman ekonomisi hakkında açıklamalarda bulunurken, ekonominin dramatik şekilde kötü gittiğini vurguladı.
15 Şubat 2024
@aa

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Leipzig’de bulunduğu bir davette, Alman ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekonominin dramatik şekilde kötü gittiğini vurgulayan Habeck, “Bu nedenle yılın geri kalan süre zarfı için ekonominin büyüme oranını yüzde 0,2’ye düşürdük.” diye aktardı.

“Bu böyle devam edemez”

Bu durumun bu şekilde devam edemeyeceğinin altını çizen Habeck, vatandaşların da bunu anlaması gerektiğini belirtti. Artık ekonominin bir kaç sene önceki durumda olmadığını aktaran Habeck, “Herkes rahat ve sıcak köşesinden çıkmalı. Rahatlık dönemi gerçekten sona erdi.” diye belirtti.

“ülke üzerinde tam anlamıyla fırtına esiyor”

Habeck, “Şimdi, fırtınanın ülke üzerinde tam anlamıyla estiği bu dönemde, son yıllarda nelerle yüzleşmediğimiz açıkça ortaya çıkıyor, Örneğin nitelikli iş gücü eksikliği, altyapıdaki aksaklıklar, bürokrasideki aşırılık ve Çin’e olan yüksek derecede bağımlılık gibi unsurlar bu noktada yer alıyor.” diye ekledi.

“Karlsruhe’den gelen karar iyileşmeyi engelliyor”

Habeck son olarak “Karlsruhe’den gelen katı karar, ekonomik iyileşmeyi engelliyor. Örneğin, elektrik fiyatlarının stabilizasyonuna yapılan yatırımlar artık yapılamayacak, böylece tüketiciler yüksek maliyetlerle tek başlarına başa çıkmak zorunda kalacak. Bu, tüketimi etkiliyor.” diye vurguladı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş