Gündem

Almanya’da Yolsuzluk Suçlaması: Para Karşlığı Oturum Verdiği İddia Edilen Memurlar Tutuklandı

Almanya’nın Hamburg kentinde belediye çalışanı iki memur, gerekli yasal koşullar olmadan oturum izni vermekle suçlanıyor. Ağır rüşvet suçlamalarıyla karşı karşıya kalan memurlar gözaltına alındı.
15 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’nın Hamburg kentinde Hamburg Servisi adlı belediye binasında görevli olarak çalışan iki memurun, yabancılara gerekli yasal koşullar olmadan oturum izni verdikleri iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Söz konusu memurlar hakkında ağır rüşvet almak suçundan soruşturma başlatıldı. 

2022’den beri rüşvet karşılığı oturum veriyorlar

Savcılığın açıklamasına göre, iki şüpheli hafta sonundan bu yana tutuklu bulunuyor. Eylül 2022’den beridir yabancılara rüşvet karşılığında oturum izni verdikleri öne sürülen iki memurdan fayda sağlayan yabancı kökenli söz konusu kişilere yönelik de rüşvet soruşturması yürütüldüğü aktarıldı.

Alınan rüşvetin tam miktarı belli değil

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre, Hamburg Servisi çalışanlarının oturum izinleri karşılığında alınan nakit parayı aracılar vasıtasıyla teslim aldığı belirtildi. Alınan miktarların toplamının ne kadar olduğu ise henüz bilinmiyor. Söz konusu memurlar hakkında ise detaylı bilgi verilmedi.

Toplum | 13 Şubat 2024 Almanya’da Vatandaşlık Parası Yolsuzluğu 13 Şubat 2024

“Görevlerini suistimal ettikleri iddia ediliyor”

Hamburg Senatosu’ndan da konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Şüphelilerin, devlet görevlileri olarak, hizmetlerinin karşılığında kişisel çıkar sağlamak amacıyla işbirliği yaparak ticari şekilde davrandıkları ve böylece görevlerini suistimal ettikleri iddia ediliyor. Ayrıca, şüphelilerin, hukuka uygun koşullar olmadan oturum izni verdikleri belirtiliyor.” ifadeleri yer aldı.

Soruşturma geçen yıldan bu yana devam ediyor

Savcılıktan yapılan açıklamaya göre soruşturma geçen yıldan bu yana devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nda bulunan Yolsuzluk İhbar Sistemi (Alm. Hinweisgebersystem Korruption) portalı aracılığıyla, söz konusu iki çalışanın faaliyetlerine dair ipuçları alındığı belirtildi. Bu departman, Hamburg Belediyesine ait kurumlarda yürütülen yolsuzluk soruşturmalarından sorumlu. İhbar portalı aracılığıyla ayrıca anonim olarak da bildirimler yapılabiliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş