Gündem

Almanya’da Bir Camiye Daha Tehdit Mesajı Gönderildi

Almanya’nın Essen kentinde bir cami, nefret dolu mesajlarla tehdit edildi. Tehdit mesajı Lieferando yemek siparişi servis firması aracılığıyla gönderildi.
16 Şubat 2024
@Shutterstock

Almanya’nın Essen kentinde kimliği belirlenemeyen bir kişi, Lieferando yemek siparişi servis firmasının yemek fişi aracılığıyla bir camiye tehdit mesajı gönderdi. Irkçılık ve dolandırıcılık suçlarından polis soruşturma başlattı.

“Kesinlikle kabul edilemez”

Lieferando adlı şirketten bir sözcü konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Bu tür sipariş notları yeni bir fenomen haline geldi ve kesinlikle kabul edilemez. Sipariş veren kişiyi hemen engelledik, ilave adımlar attık ve soruşturmaya da destek oluyoruz.” diye kaydetti.

Gündem | 4 Şubat 2024 Bielefeld Hicret Camisi’ne Nefret Dolu Tehdit Mesajı Gönderildi 4 Şubat 2024

“Döner cinayetleri halk sporu olacak”

Gönderilen tehdit mesajında ise şu ifadelerin yer aldığı aktarıldı: “Döner cinayetleri halk sporu olacak!” Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün işlediği cinayetler, çözülmeden önce “Döner cinayetleri” olarak adlandırılıyordu. Bu cinayetlere atıfta bulunulan benzer mesajların ayrıca Gelsenkirchen, Osnabrück ve Münster’de bazı camilere gönderildiği belirtildi.

Bielefeld’de Bir kaç günde altı tehdit

Bielefeld’de geçtiğimiz günlerde benzer olaylar yaşanmaya devam ederken, son bir kaç günde camilere tam altı kez ırkçı içerikli mesajlar gönderildi. Çeşitli şehirlerdeki benzer mesajların aynı kişi tarafından yollanıp yollanmadığı da belirsizliğini korumaya devam ediyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş