Gündem

Almanya, İsrail’in Refah’a Saldırı Düzenlenmesini ”Endişeyle” Karşıladıklarını Açıkladı

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde kara saldırısı düzenleyeceği açıklamasından derin endişe duyduklarını söyledi.
19 Şubat 2024
Almanya, İsrail'in Refah'a Saldırı Düzenlenmesini ''Endişeyle'' Karşıladıklarını Açıkladı @aa

Refah’ta insani felaket yaşandığını söyleyen Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, İsrail’in Refah’a yönelik kara saldırısı yapacağı açıklamasından derin endişe duyduklarını belirtti.

Hebestreit, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, İsrail’in Gazze’nin kuzeyine yönelik saldırılardan dolayı Filistinlilerden kendilerini kurtarmak için güneye gitmelerini istediğini anımsatarak, orada şimdi 1,3 milyon insanın bulunduğuna işaret etti.

“Derin endişe duyuyoruz”

“Biz İsrail’in Refah’a yönelik kara saldırısı yapacağı açıklamasından derin endişe duyuyoruz.” ifadesini kullanan Hebestreit, oradaki insani durumun “felaket olduğunu” herkesin gördüğünü belirtti. Hebestreit, “Şimdi oraya bir saldırı yapılacaksa, sivillerin oradan tekrar insani yardım alabilecekleri bölgelere nasıl güvenli bir şekilde gidebileceklerini sormak gerekiyor. Bu soruyu İsrail cevaplamalı.” dedi.

Sözcü Hebestreit, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Münih Güvenlik Konferansı kapsamında görüştüğü İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a bu endişeyi aktardığını kaydetti.

“İnsani ara için çaba sarf ediyoruz”

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kathrin Deschauer de İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz’ın Gazze’ye yönelik saldırıların ramazan ayında da devam edebileceğini söylemesini “endişeyle” karşıladıklarını belirtti.

Deschauer, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Refah kentinde bulunanların öylece ortadan kaybolmayacaklarını ifade ettiğini anımsatarak, Baerbock’un bölgeye insani yardım ulaşması için çatışmalarda insani ara verilmesine yönelik çaba sarf ettiğini dile getirdi.

“Almanya, savaşı durdurmak için çok önemli bir rol oynayabilir”

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in dostu Almanya’nın Gazze’deki saldırıları durdurmak için çok önemli bir rol oynayabileceğini söyledi.

Iştiyye, Almanya’nın İsrail’in dostu olarak Gazze’deki saldırıları durdurmak için çok önemli bir rol oynayabileceğini vurgulayarak, şunları dile getirdi: “Alman hükümeti ile yaptığımız görüşmelerde Almanya’dan İsrail’e savaşı durdurması için her türlü ciddi baskıyı yapmasını, İsrail ile olan eşsiz ilişkisini kullanmasını istedik. Bu, bizim için en önemli şey. Diğer bir konu da uluslararası yardımın Gazze’ye girmesine izin verilmesi çünkü şu anda Gazze’ye giren yardım, halkımızın ihtiyacının yüzde 8’inden fazla değil. Almanya, İsrail’in dostudur ve savaşı durdurmak için çok önemli bir rol oynayabilir.” (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş