Gündem

Hanau Kurbanlarının Yakınları: “4 Yılımız Acılı ve Umutla Ama Hayal Kırıklığı İle Geçti”

Hanau’da 2020 yılında ırkçı saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları, katliamın hâlâ aydınlatılamamış olmasından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.
19 Şubat 2024
@aa

Almanya’nın Hanau kentinde 2020 yılındaki ırkçı katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları geçmiş 4 yılı, acı, boşluk, umut ve hayal kırıklığı ile geçtiğini bildirdi.

Kardeşi Hamza Kurtoviç’i Hanau katliamında kaybeden Ajla Kühn, katliam sonrasında günlerinin zor geçtiğini, kederlerinin uzun süreceğini ve muhtemelen de hiç bitmeyeceğini açıkladı.

“Kardeşimi Hâlâ Özlüyorum, Yeri Boş Duruyor”

Özellikle günlük aile buluşmalarında kardeşi Hamza’yı çok özlediğini bildiren Ajla Kühn, Frankfurter Rundshchau gazetesine yaptığı açıklamada, katliamdan 4 yıl sonra bile, kardeşinin hayatını kaybettiği kafede acil çıkış kapısının neden kapalı olduğunun yanı sıra, aranan acil durum çağrısı telefonlarına cevap verilmemiş olmasının sorumlusunun bile bulunamadığını, bu durumda hayal kırıklığına uğradığı gibi öfkelendiğini de söyledi.

“Saldırı Raporlarını Her Okuduğumda Biraz Daha Şaşkına Döndüm”

Saldırının ardından hayatını nasıl sürdürdüğünü bilmediğini söyleyen Ajla Kühn, “Ama sadece ayakta durmaya çalıştım. Bir de olayı anlamaya” dedi.

Katliama ilişkin binlerce sayfalık raporu okudukça şaşkına döndüğünü bildiren Ajla Kühn, kardeşi Hamza’nın otopsi raporunda “Rapora itiraz edecek hiçbir yakını bulunamamıştır.” ifadesinin kendini şaşkına döndürdüğünü, çünkü Hamza’nın ikamet ettiği yerin neresi olduğunun ve ana-babasının nerede yaşadığının çık iyi bilindiğini söyledi. Kühn ayrıca, Hamza’nın öldürüldüğü kafe ile ilgili bir olay yeri raporunun da olmadığını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş