Gündem

Almanya İle Fransa Arasında Ukrayna’ya Asker Gönderme Krizi

Almanya ile Fransa arasında Ukrayna’ya asker gönderme polemiği iki ülke arasında gerginliğe yol açtı. Almanya "Devlet adamlığı havalı sözlerden ibaret değildir.” açıklamasında bulundu.
28 Şubat 2024
@shutterstock

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya’ya karşı Ukrayna’ya asker gönderme teklifi Almanya’nın tepkisine neden oldu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz Alman askerlerinin Ukrayna’a gönderilmesinin söz konusu olmayacağını bu durumda Almanya’nın güvenliğinin tehlikeye atacağını açıkladı.

“Rusya’nın Savaşı Kazanmamamsı İçin Her Şeyi Yapacağız”

Başkenti Paris’te çoğunluğu AB ülkelerinden oluşan liderler ile yapılan Ukrayna özel toplantısı sonrasında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, fikir birliği olmasa da Ukrayna’da askeri birlikler gönderilmesinden yana olduğunu açıklamıştı. Macron “Rusya’nın bu savaşı kazanmamasını güvence altına almak için gereken her şeyi yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise bu öneriye Almanya’ya dönüşünde sert cevap verdi. Scholz, “Şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de Avrupa devletleri ya da NATO ülkeleri tarafından Ukrayna topraklarına kara birlikleri ya da asker gönderilmeyecek” açıklamasında bulunurken Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich daha sert ifadeler kullandı.

“Devlet Adamlığı Havalı Sözler Değildir”

SPD Grup Başkanı Mützenich, “Devlet adamlığı havalı sözlerden ibaret değildir. Aksine her savaşın doğasında var olan savaşın yayılma risklerini göz önünde bulundurma becerisidir.” şeklinde konuştu.

Eski Başkan Medvedev Macron’la Alay Etti

Bu arada Rusya Eski Devlet Başkanı Dimitiri Medvedev de Macron’un açıklamalarını alaya aldı. Medvedev, Telegram kanalında yaptığı değerlendirmede “Muhtemelen kafasında idrar vardı veya konuşurken idrarını tutamamıştı.” ifadelerini kululandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş