Toplum

Avrupa’nın IGMG Camilerinde Önden Gidenler Programları Düzenlendi

Avrupa’da İslam Toplumu Millî Görüş camilerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Önden Gidenler programları düzenlendi.
MEHMET KARACA
29 Şubat 2024

Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde yüzlerce camisi bulunan İslam Toplumu Millî Görüş, İslam’a ve insanlığa hizmetleri ile tanınan Müslüman öncüleri anmak için bu yıl da camilerinde Önden Gidenler programları düzenlendi. Köln, Strazburg, Berlin ve Lyon gibi birçok şehirde düzenlenen programlar bu yıl da büyük ilgi gördü.

“Onların eserlerini korumalıyız”

IGMG Rosenheim Fatih Camisi’nde düzenlenen program da yoğun ilgi gördü. IGMG Rosenheim Şubesi Başkanı Muzaffer Adsız, yaptığı konuşmada, “Önden giden büyüklerimizi hayır duaları ile anıyoruz. Geçmişlerimizin bizlere bıraktıkları eserlere sahip çıkmalıyız. Onların eserlerini korumalıyız, onların davasına sahip olmalıyız. Allah in rahmetine kavuşmuş olan bütün kanaat önderlerine, dava liderlerine, bütün islam alimlerine, gani gani rahmet eylesin, onların hepsinden razı olsun.” diye kaydetti.

ölümlü olan arkasında hayırla yad edilecek izler bırakmalıdır

Rosenheim Camii İmam Hatibi Eşref Kaçmaz da konuyla ilgili bir konuşma yaparken, “Allah emek verenlerden razı olsun. Kişinin öldükten sonra hayırla yad edilmesi onun ikinci yaşamı demektir, ikinci hayatı demektir. Ölüm her canlı için mukadderdir ama ölümlü olan arkasında hayırla yad edilecek izler ve hisler bırakmalıdır.” diye konuştu.

Yapılan programlarda Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahiler, sohbetler, sinevizyon gösterileri ve dualar yer aldı. Vefat eden Önden Gidenler’in adları okundu ve duygu dolu anlar yaşandı. Program sonunda ise yaşlı ziyaretçilere gül takdim edildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş