Gündem

Avrupa Parlamentosu İlk Kez Gazze’de “Kalıcı Ateşkes” Çağrısı Yaptı

Avrupa Parlamentosu (AP) ilk kez, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de "acil ve kalıcı ateşkes" çağrısında bulundu.
29 Şubat 2024
Avrupa Parlamentosu İlk Kez Gazze'de "Kalıcı Ateşkes" Çağrısı Yaptı @aa

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes yapılması çağrısı 265 oyla kabul edildi. Böylece AP, 146 gün sonra ilk kez ateşkes çağrısı yaptı.

Gündem | 11 Ocak 2024 Avrupa Parlamentosu Üyelerinden İsrail’i Soykırımla Suçladığı Davaya Destek 11 Ocak 2024

AP Genel Kurulunda “Dünyada insan hakları ve demokrasinin durumu ile AB’nin buna yönelik politikası” konusunda hazırlanan 2023 raporu, 265 lehte, 253 aleyhte ve 10 çekimser oyla kabul edildi.

146 gün sonra ilk kez kalıcı ateşkes çağrısı yapıldı

AP’deki Sol Grup üyelerinin değişiklik talebinde bulunduğu raporun 62’nci maddesine “Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes çağrısı” eklendi.

Revize edilerek onaylanan yeni raporda, “AB’ye, üye ülkelere ve uluslararası topluma Gazze Şeridi’nde, herkesin gıda ve suya kesintisiz erişimini sağlamak amacıyla özellikle acil ve kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunulur.” ifadesi yer aldı.

“AB, İsrail’i cezasız bırakıyor”

Böylece AP ilk kez, Gazze’de ateşkes çağrısında bulunmuş oldu. 18 Ocak’ta kabul edilen kararda, “kalıcı ateşkes”, tüm esirlerin serbest bırakılması ve Hamas’ın tasfiyesi şartlarına bağlanmıştı.

Genel Kurulda dün söz konusu rapora ilişkin yapılan oturumda birçok milletvekili, raporda Gazze’ye yer verilmemesini eleştirerek, AB’yi İsrail’i işlediği suçlara rağmen cezasız bırakmakla suçlamıştı.

12 binden fazla çocuk öldürüldü

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 30 bin 35 Filistinli öldürüldü, 70 bin 457 kişi yaralandı. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş