Toplum

Grev Yine Vurdu, Tazminat Yok!

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti’nde (NRW) toplu taşıma grevleri yolcuları mağdur etmeye devam ediyor.
01 Mart 2024
@Shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti’nde (NRW) kısa sürede üçüncü kez toplu taşıma grevi gerçekleşti. Ulaşım şirketlerinin tazminat ödemeyi reddetmesi ise tepkilere neden oluyor. Grevlerin ne zaman sona ereceği ve yolculara tazminat ödenip ödenmeyeceği belirsizliğini koruyor. Bu kez 1 Mart’ta yapılan grev, otobüs ve tramvay seferlerini durdurdu. Bu durumdan etkilenen yolculara ise tazminat veya “DeutschlandTicket” bileti için indirim sunulmayacak.

 Mobilite Garantisi Kapsamıyor

Ulaşım şirketleri, grev nedeniyle mobilite garantisinin geçerli olmadığını ve tazminat taleplerini reddediyor. Düsseldorfer Rheinbahn ve Almanya’nın en büyük toplu taşıma birliği VRR (Verkehrsverbund Rhein-Ruhr) yetkilileri, “Grev durumunda tazminat ödenmez” açıklamasında bulundular.

Toplum | 22 Şubat 2024 Almanya’da Toplu Taşımada Büyük Grev: Otobüs ve Tramvaylar Duracak! 22 Şubat 2024

Tüketici Hakları Savunucuları Tepkili

Tüketici hakları savunucuları ve yolcu dernekleri, bu duruma tepki gösterdi. NRW Tüketici Koruma Derneği Başkanı Wolfgang Schuldzinski, “Yolcular şimdiden Şubat ayındaki üç grevden etkilendi. Bu durum kabul edilemez” dedi. Pro Bahn Yolcu Derneği Genel Başkanı Detlef Neuß ise, “Tazminat ödenmesi, toplu taşıma şirketleri üzerinde çözüm bulmak için daha fazla baskı yaratabilir” diye konuştu.

 Deutsche Bahn Örneği

Tüketici hakları savunucuları Deutsche Bahn’ın GDL grevleri sırasında abonelere tazminat ödediğini hatırlatarak toplu taşıma şirketlerinin tazminat ödeme konusundaki tutumunu eleştiriyor.

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş