Toplum

Almanya’da Toplu Taşımada Büyük Grev: Otobüs ve Tramvaylar Duracak!

Almanya’da gelecek hafta yapılacak grev ile toplu taşımada büyük aksamalar yaşanması bekleniyor.
22 Şubat 2024
Almanya'da ulaşım sektöründe uyarı grevleri devam ediyor @aa

Almanya’da gelecek hafta, işe gidiş-gelişlerde büyük aksamalar yaşanması bekleniyor. Almanya’nın en büyük sendikalarından Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası “Ver.di” sendikası, Almanya’nın neredeyse tamamında otobüs, tramvay ve metro hizmetlerinde uyarı grevleri düzenleyeceğini açıkladı.

Perşembe ve cuma günü

Perşembe ve cuma günleri için planlanan grevin Bavyera hariç tüm eyaletlerde gerçekleştirileceği aktarıldı. Vatandaşların, grev süresince alternatif ulaşım yöntemleri aramaları ve mümkünse evden çalışma gibi seçenekleri değerlendirmeleri tavsiye edildi.

Gündem | 8 Ocak 2024 Almanya’da Protesto ve Grev Dalgası Büyüyor 8 Ocak 2024

“Çalışma saatleri ayarlansın” talebi

Sendika, günlük düzenli çalışma saatlerinin yarım saat azaltılmasını talep ediyor. Ayrıca tam haftalık çalışma saatlerinin 35 saate sabitlenmesi, fakat yine de tam maaş sağlanması talebinde bulunuyor. Sendikanın talepleri arasında ayrıca daha iyi hizmet planlaması, daha fazla mola ve dinlenme süreleri ile ek maaşların, yaşam maliyetlerinin artışına uygun ayarlanmasını istiyor.

“işverenler talepleri görmezden geliyor”

Ver.di, işverenlerin bu talepleri görmezden geldiğini veya sadece yetersiz bir şekilde yerine getirmek istedikleri eleştirisinde bulunuyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş