Gündem

IGMG Washington Camii Yoğun Katılımla Açıldı

İslam Toplumu Millî Görüş (ICMG) Amerika Birleşik Devletleri teşkilatına bağlı olarak hizmet veren Washington Camii IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün'ün katılımıyla resmen açıldı.
04 Mart 2024

İslam Toplumu Millî Görüş (ICMG) Amerika Birleşik Devletleri teşkilatına bağlı olarak hizmet verecek Washington Fairfax Camii, hizmete açıldı.

Açılışa, İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, Türkiye’nin Washington KonsolosuFatih Öztürk, Muşavir Yardımcısı Nurullah Çelebi, IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman, IGMG Güney Hollanda Bölge Başkanı Mustafa Aktalan, IGMG Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Adem Kaya, IGMG Kanada Bölge Başkanı Asım Hoca’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan IGMG Genel Başkanı Ergün, IGMG camilerinin bir merkez olduğuna dikkat çekti. Ergün, “Biz sadece namaz kılmak için cami açmıyoruz, namaz kılmak isteyen sokakta da kılar evinde de kılar. Bizim bir derdimiz var. Cami insanı dönüştüren toplumu dönüştüren bulunduğu toprakları vatan kabul eden, o topraklara yük olan değil yük alan insanları yetiştiren mekanlar olmalıdır.”diye konuştu.

Ergün, “Buralar sadece namaz kılmak için açılan bir mescit değil, burası bu topraklarda İslam’ın anlatılması, barışın huzurun tesis edilmesine katkı sağlayacak mekanlar olması gerekir. Bunun için dostlarımızı çoğaltacağız.” ifadelerini kullandı.

Washington Fairfax Camii Şube Başkanı Halil Bulut da uzun bir emeğin meyvesi olarak camilerine kavuştuklarını söyledi. IGMG Genel Merkezi’nin katkılarıyla alınan camiin yeni merkezinin bölgedeki Müslümanlara hizmet vereceğini bildirdi. Bulut Ramazan ayında da camide her gün iftar verceceklerini ifade ederek, dolu dolu geçirecekleri bir ramazan programına hazırlandıklarını söyledi.

Caminin açılış sürecinde imam hatiplik görevini üstlenen Dr. Mustafa Aygen de camideki cemat ile şimdiden ilk kez IGMG Hac Umre ve Seyahat İşleri öncülüğünde umreye gitmek için hazırlandıklarını söyledi. Amerika’dan ilk haccın da bu yıl planını yaptıklarını söyledi.

Konuşmalar sonrası caminin açılış kurdalesi kesildi

Camiin namaz kılınan mescidinin yanı sıra öğrenim ve eğitim derslikleri de bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş