Gündem

Bilim İnsanları 217 Kez Korona Aşısı Olan Adamı Araştırıyor

Bilim adamları Almanya’da 217 kez korona virüs aşısı olan bir kişinin nasıl bir bağışıklık sistemi kazandığını araştırıyor.
05 Mart 2024
Erlangen-Nürnberg Friedrich-Alexander-Üniversite Kliniği @www.uk-erlangen.de

Almanya’nın Erlangen Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, 217 kez koronavirüs aşısı olan bir kişinin nasıl bir bağışıklık sistemi geliştirdiğini ve bağışıklık sisteminin diğer hastalıklara karşı da koruma sağlayıp sağlamadığını araştırıyor.

İlgili kişinin sağlık veya aşı sonucu bilgilerinin bir genelleme yapmak amacıyla kullanılamayacağını belirten uzmanlar, ilgili kişide 3 kez koronavirüs aşısı olmuş kişilerden daha fazla kovid-19 antikoru buldu.

Araştırmacılar, söz kişinin 134 kez aşı olduğunun tespit edildiğini, kendi ifadesine göre ise bu sayının 217 olduğunu açıkladı. Araştırmacılar, alışkanlık etkileri nedeniyle bağışıklık hücrelerinin koronavirüslerle daha az etkili bir şekilde savaşıp savaşamayacağını kontrol etmek için ilgili kişiyi Erlangen’e davet etti.

Erlangen Üniversitesi kliniğinde kan testleri yapılan şahsın bağışıklık sisteminin normal çalıştığı, hatta, beklenilenden fazla antikor artışı olduğu ortaya çıktı. Araştırma, aynı kişinin bağışıklık sisteminin başka hastalıklara karşı da etkin olduğunu bildirdi.

217 kez koronavirüs aşısı yaptıran şahıs çeşitli mNRA aşılarının yanı sora toplam 8 farklı koronavirüs aşısı oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş