Gündem

Frankfurt Kenti “Mutlu Ramazanlar” Tabelası Astı

Frankfurt kenti, Ramazan ayını tebrik amacıyla kente “Mutlu Ramazanlar” tabelası astı. Tabela Ramazan ayı boyunca ışıklandırılacak.
05 Mart 2024

Almanya’nın Frankfurt kentinde ilk kez Ramazan ayına özel aydınlatma yapılacak. Gelecek Pazar gününden itibaren kentin Große Bockenheimer caddesinin kentin Freßgass diye bilinen bölümünde Müslümanların sembolleri olan hilal ve yıldızın da yer aldığı “Mutlu Ramazanlar” levhası asıldı. Levha geceleri ışıklandırılacak.

Frankfurt Belediye Meclisi geçen sene aldığı bir kararla Müslümanların Ramazan ayını tebrik ve kentin çok kültürlü yaşamına dikkat çekmek için tabela asılmasını karara bağlamıştı.

Bu yıl başlayan uygulamaya belediye meclisindeki Yeşillerle birlikte sosyal ve hür demokratlar kabul oyu vermişti. Hristiyan demokratların karşı çıktığı uyulamaya Volt partisi de destek vermişti.

Ayrımcılığa Karşı Birlikteliğin Işıkları

Yeşiller partisinden Belediye Başkanı Nargess Eskandari-Grünberg (Yeşiller), Ramazam levhasının Frankfurt’taki tüm insanların barış içinde bir arada yaşamasını temsil ettiğini açıkladı.

Levhanın asılmasının barışa ve insanlığa, dışlanmaya ve nefrete karşı örnek olacağını bildiren Eskendari-Grünberg “Bu levhalardaki ışıklar, çekincelere karşı, ayrımcılığa karşı, Müslüman karşıtlığı ırkçılığına karşı, Yahudi karşıtlığına karşı birlikteliğin ışıklarıdır. Kriz ve savaş zamanlarında, bu aydınlatma tüm insanlar için bir umut işaretidir ve çeşitliliğe sahip kentsel toplumumuzdaki uyumu güçlendirir.” ifadelerini kullandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş