Gündem

İsrail’e Koşulsuz Destek Veren Fransa Ulusal Meclis Başkanı Geri Adım Attı

Fransa Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet, "koşulsuz destek" açıklaması yaptığı İsrail'in Gazze Şeridi'nde ayrım gözetmeyen saldırılarında binlerce sivilin ölümünün ardından geri adım attı.
07 Mart 2024
Fransa Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet @X

Fransa Ulusal Meclis Başkanı Braun-Pivet, İsrail’e “koşulsuz desteğinden” geri adım attı. İsrail’in saldırılarını desteklemediğini söyleyen Braun-Pivet, Gazze için ateşkes çağrısı yaptı.

France Inter’e konuşan Meclis Başkanı Braun-Pivet, Gazze’de yaşanan insani krize ilişkin değerlendirmede bulundu. İnsani yardımların bir an önce bölgeye ulaştırılması gerektiğini belirten Braun-Pivet, Gazze için ateşkes çağrısı yaptı.

“Desteğim İsrail devletine idi”

Braun-Pivet, 4 ayı aşkın süredir ayrım gözetmeyen saldırılarını sürdüren ve Gazze’deki insani krizi felaket boyutuna taşıyan İsrail’i “koşulsuz desteklemenin” mümkün olmadığına işaret ederek, “Koşulsuz desteğimi açıkladığımda İsrail saldırılara karşılık vermemişti.” dedi.

“Ayrıca desteğim İsrail devletine idi, Binyamin Netanyahu hükümetine değil.” ifadesini kullanan Braun-Pivet, 7 Ekim 2023’ün üzerinden geçen zamanda Gazze’deki durumun “önemli ölçüde değiştiğine” dikkati çekti.

Barbarlık demişti

Braun-Pivet, “Bugün Gazze’de gördüğümüz kesinlikle dramatik ve trajik.” şeklinde konuştu. 7 Ekim sonrasında İsrail’e destek veren önde gelen siyasiler arasında yer alan Braun-Pivet, “Bu barbarlık karşısında, dost ülke İsrail ile tam bir dayanışma ve koşulsuz destek içinde olduğumuzu yeniden dile getirmek isterim.” demişti.

Gazze’de son durum

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 430’u çocuk, 8 bin 900’ü kadın olmak üzere 30 bin 717 Filistinli öldürüldü, 72 bin 156 kişi yaralandı.

Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 424 Filistinli hayatını kaybetti. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş