Gündem

Almanya’da Yılda 113 Milyar Euro’luk Sosyal Dolandırıcılık Yapılıyor

Nijerya asıllı bir kişinin yasalara uygun olarak yılda ayda 22 bin 500 Euro’luk sosyal yardım dolandırıcılığı yaptığı Almanya’da devletin sosyal dolandırıcılıktan yılda 113 milyar Euro zarara uğradığı açıklandı.
11 Mart 2024
@shutterstock

Almanya’da devletin sosyal yardım dolandırıcılığıyla birlikte diğer sosyal yolsuzluk olayları sonucunda yılda 113 milyar Euro kaybettiği açıklandı.

Linz Üniversitesi ekonomi Profesörlerinden Friedrich Schneider’ın Alman ikinci televizyonu ZDF’de yaptığı açıklamalara göre sosyal yardım dolandırıcılığı, ülkedeki yolsuzluk ve dolandırıcılığın az bir bölümünü oluşturuyor. Prof. Dr. Friedrich Schneider sosyal yardım dolandırıcılığının devlete maliyetinin 20 milyar 500 milyon Euro olduğunu tahmin ediyor.

Gündem | 23 Şubat 2024 Sahte Babalar, Nüfuslarına Çocuk Geçirerek 150 Milyon Euro Sosyal Yardım Aldı 23 Şubat 2024

Federal İş Ajansı Dolandırıcılığın Ne kadar Olduğunu Bilmiyor

Bu arada, sosyal yardımların önemli bir bölümünün ödemesini yapan İş Ajansı’nın, sosyal yardımlarda ne kadar dolandırıcılık yapıldığının bilinmediği de ortaya çıktı. İş Ajansı sadece tesit edilebilen yolsuzlukları biliyor. Ancak, sosyal yardım yolsuzluklarında bilinenlerin bilinmeyenden çok daha yüksek olduğu ifade ediliyor

En Çok Yolsuzluk Kayıt Dışı İstihdam Alanında Yapılıyor

Prof. Dr. Friedrich Schneider’ın tespitlerine göre, Almanya’da en büyük yolsuzluk ve dolandırıcılık kayıt dışı istihdam alanında yapılıyor. Bu alanda yıllık 54 milyar 1 milyon Euro’luk gelir kaybı bulunuyor. Bu oran Almanya’da sosyal dolandırıcılığın neredeyse yarısına tekabül ediyor. İşverenler veya şahıslar çalıştırdıkları kişilerin primlerini ödemedikleri için bu alanda prim ve vergi kaçakçılığı yüksek oranlara çıkıyor.

Vergi Kaçakçılığı İkinci Sırada

Almanya’da yapılan sosyal dolandırıcılıkta ikinci sırayı ise büyük vergi kaçakçılığı oluşturuyor.
Vergi kaçakçılığının sıklıkla Alman vergi kanunundaki en küçük boşlukların yasallık sınırlarının ötesine taşınmasıyla meydana geldiği, bunun da vergi uzmanlarının yönlendirdiği ifade ediliyor.

Vergi kaçakçılığı sebebiyle Almanya yılda 38 milyar 400 milyon Euro kaybediyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş