Gündem

Almanya da Gazze’ye Havadan Gıda Atacak

Almanya, İsrail saldırıları ve açlıkla pençeleşen Gazze’ye havadan gıda yardımı yapacak. Savunma Bakanlığı yardım kararını onayladı.
13 Mart 2024
İsrail'in 6 aydır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinliler, yaşadıkları katliamlara, yıkımlara ve açlığa rağmen Ramazan ayının ikinci gününde oruçlarını açtı.@aa

Gazze savaşında kayıtsız şartsız İsrail’i destekleyen Almanya, açlıkla pençeleşen Gazze halkına gıda yardımında bulunacak.

Gazze’ye Alman Hava Kuvvetleri tarafından yapılacak olan gıda yardımını Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius onayladı.

Bu hafta sonunda başlaması beklenen Gazze gıda yardımı, Fransa’da konuşlandırılmış olan C180 nakliye uçakları ile yapılacak.

İnsanların açlıktan ölmeye başladığı Gazze’deki gıda sıkıntısı Amerika Birleşik Devletleri ile Fransa ve İtalya’nın katılımı ile giderilmeye çalışılıyor. Ancak. Havadan bırakılan gıdalar ancak gnlük 25 bin kişiye yetiyor.

Gazze’de 2 milyondan fazla kişi yaşıyor. Birleşmiş Milletler, iki Aydan beri Gazze’deki gıda tedarikininin büyük bir insani afetle sonuçlanabileceği uyarısında yapıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş