Gençlik

“Yanlış Anlayış Yanlış Düşünceye Yol Açar”

IGMG Gençlik Üniversiteliler Başkanlığı, 2024 yılının ilk Üniversiteliler Yatılı Eğitim Semineri'ni (ÜniYes) bu hafta sonu IGMG Genel Merkezinde gerçekleştirdi.
RIDVAN BAYRAM
13 Mart 2024

Dr. Savaş Ş. Barkçin ve Prof. Dr. Abdurrahim Kozalı’nın konuk olduğu etkinliğe Avrupa’nın muhtelif ülkelerinden üniversite öğrencileri katıldı. İlk gün, okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak IGMG Üniversiteliler Başkanı İsmail Türk’ün açılış konuşması ile devam etti. Başkan Türk konuşmasında; “Üniversiteliler olarak yaptığımız çalışmaların ana gayesi Müslüman üniversiteli gençlere içinde yaşadığımız bu zorlu dönemde karşı karşıya olduğumuz meselelere Müslümanca bakabilme perspektifi kazandırmaktır” dedi.

Ardından söz alan Dr. Savaş Barkçin ilk oturumda ‘Kavramlar ve Anlamlar’ başlıklı dersini sunarken şunlara değindi; “Kullandığımız kavramlar çok önemlidir. Çünkü yanlış kavram yanlış anlama yol açar. Yanlış anlam yanlış anlayışa yol açar. Yanlış anlayış yanlış düşünceye yol açar. Yanlış düşünce yanlış işe yol açar. Yanlış iş yanlış ahlâka yol açar. Yanlış ahlâk da yanlış kişiliğe yol açar.”

İkinci oturumda ise ‘Medeniyet Aklı’ isimli ders icra edildi. Son oturumda katılımcılarımızın sorularını yanıtlayan Barkçin, program sonunda duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlk günün akşamında, her ÜniYes’te olduğu gibi katılımcılar bir araya gelerek birbirleriyle tanışarak, hasbihal ettiler. 

İkinci gün Prof. Dr. Abdurrahim Kozalı’nın dersleriyle başladı. Özellikle İslam Hukukunda hukuk- ahlak ilişkisinde duran Kozalı, fıkıh usulünün ana hatları ve rasyonalitesine de değindi.

IGMG Üniversiteliler Komisyon üyesi Tayyip Bostancı’nın Üniversiteliler Başkanlığını tanıttığı sunumunun ardından programa Lyon bölgesinden iştirak eden Enes Yeşil’in tilaveti ile etkinlik sona ermiş oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş