Gündem

Almanya’da Gençlerin Ehliyet Alması Krize Dönüştü

Almanya’da giderek artan ehliyet fiyatlarının yanı sıra ehliyet sınavı tarihlerinin duruma göre 6 ay sonraya verilmesi ehliyet krizine dönüştü.
15 Mart 2024
@shutterstock

Almanya’da gençlerin ehliyet alması tam bir krize dönüştü. Giderek artan ehliyet fiyatlarının yanı sıra, bazı bölgelerde ehliyet sınav tarihlerinin en erken 6 ayda verilmesi gençleri endişelendirmeye başladı.

Ehliyet Fiyatları 3 Bin 500 Euro’yu Aşıyor

Almanya’da ehliyet fiyatları son yıllarda önemli ölçüde artış gösterdi. Ehliyet fiyatları sürüş saati sayısına göre değişiklik arzediyor. Ancak, Alman Otomobil Klübü ADAC’nin yaptığı tespitlere göre bir ehliyet çoğu zaman 3 bin 500 Euro’dan fazlaya mal oluyor.

Ehliyet fiyatlarının yüksek olmasının yanı sıra, ehliyet eğitimi yapan gençleri bir de sınav tarihleri sarsıyor. Bazı yerlerde en erken sınav tarihi 6 ay sonrasına veriliyor. Örneğin sadece Başkent Berlin’de 20 binden fazla kişi 6 aydır ehliyet sınavı bekliyor.

Muhalefet İşe El Koyacak

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Milletvekili Florian Müller, ehliyet fiyatlarının düşürülebilmesi için, ehliyet teori derslerinin dijital ortamda yapılabilmesini mümkün kılan bir yasa önerisinde bulunacak.

Yasa önerisinde ayrıca, sınav görevlisi olarak askeriye ile birlikte federal ve eyalet polislerinin de görev yapabilmelerine imkân tanınması yer alıyor.

Bu arada, Federal Sürücü Eğitmenleri Dernekleri Birliği’nin Başkan Yardımcısı Kurt Bartels de CDU’nun önerisini olumlu karşıladı ve asker ve polislerin görevlendirilmesiyle özellikle metropol bölgelerinde oluşan sınav tarihi problemine çözüm bulunabileceğini bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş