Gündem

Almanya’daki İktidar Partileri Avrupa Seçimlerinde Muhalefetin Gerisine Düştü

Avrupa seçimleri için yapılan anketlerde, Almanya’da iktidar partilerinin toplam oyu tek başına Hristiyan demokratlardan daha az çıktı.
15 Mart 2024
@shutterstock

Almanya’da iktidar partilerine olan güven giderek düşüyor. Avrupa seçimleri için RTL/ntv trend tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında iktidar partilerinin oy oranları iyice düştü. Sosyal demokratlarla (SPD) Yeşiller ve hür demokratlardan (FDP) oluşan iktidar partilerinin toplam oyu, tek bayına muhalefetteki Hristiyan demokratlardan (CDU/CSU) daha az çıktı.

AfD Yüzde 15’e Çıktı, FDP Yüzde 3’e Düştü

İktidar partilerinden FDP’nin oyu yüzde 3’e kadar düşerken aşırı sağcı politikaları ile tanınan Almanya İçin Alternatif partisi AfD’nin oy oranı ise yüzde 15’e çıktı.

Ankete göre muhalefetteki CDU/CSU’nun yüzde 34 oy oranı bulunurken (2019: yüzde 28,9). SPD, Yeşiller ve FDP’nin toplam oy oranı yalnızca yüzde 33 oldu.

İktidar Partileri Yüzde 41.7 Oy Almıştı

İktidar partilerinin oy dağılımı şöyle oldu: SPD: Yüzde 16. Yeşiller: Yüzde 14. FDP: Yüzde 3.

İktidar partileri 2019 seçimlerinde toplamda yüzde 41.7 oranında oy alırken muhalefetteki CDU/CSU ise yüzde 28.9 oranında oy almıştı. İktidar partilerinin 2019 seçimlerinde oy dağılımı ise şöyleydi: SPD: Yüzde 15.8. Yeşiller: Yüzde 20.5. FDP: Yüzde 5.4. AfD’nin 2019’daki oy oranı da yüzde 11 olmuştu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş