KRM’den İçişleri Bakanlığı’na Rapor Eleştirisi

KRM’den İçişleri Bakanlığı’na Rapor Eleştirisi

Müslüman düşmanlığı üzerine yapılan çalışma, Berlin Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararıyla geri çekildi, bu durum Almanya’da tartışmalara neden oldu.

Federal İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden, Müslüman düşmanlığı üzerine yapılan bir araştırmanın kaldırılması, Almanya’daki Müslümanlar arasında endişe yarattı. Berlin Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi’nin bir kararı üzerine geri çekilen çalışmanın, revize edildikten sonra tekrar yayımlanacağı belirtildi.

Müslüman Düşmanlığı Çalışmasının Kaldırılması Endişe Yarattı

Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM), çalışmanın geçici olarak kaldırılmasının, Almanya’daki Müslümanlar arasında endişe yarattığını dile getirdi. KRM, “Bu durum, sadece Müslümanlar ve araştırma için değil, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı’nın geri çekilme işaretidir” dedi.

[post-refarans id=”52990″ taraf=”sol”]

KRM’den İçişleri Bakanlığı’na Eleştiri

KRM, İçişleri Bakanı Nancy Faeser’i, Müslüman nüfusun çıkarlarını kararlılıkla savunmaya ve korumaya çağırdı. KRM, “İç güvenlik alanındaki bir kurum, Alman İslam Konferansı’nın da yer aldığı, çalışmanın dava sonuçları kesinleşene kadar sitesinden kaldırılmamasını sağlamalıydı” dedi.

Çalışma Neden Kaldırıldı?

Çalışmada yer alan yazarlardan Henryk M. Broder, bir makalesinde Müslümanları genel olarak “şeytanlaştırmakla” suçlanmıştı. Yazar, bu suçlamaya itiraz ederek dava açtı. Berlin Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi de, Bakanlığın eleştirilen bölümleri internet sitesinden kaldırmasına karar verdi.

Revizyon ve Yeniden Yayınlama

Federal İçişleri Bakanlığı sözcüsü, çalışmanın revize edildikten sonra tekrar yayımlanacağını açıkladı. Sözcü, “İçişleri Bakanlığı, Müslüman Düşmanlığı Bağımsız Bilirkişi Heyeti (UEM) üyeleriyle iletişim halindedir. Revizyon süreci devam ediyor, bu nedenle ayrıntılara şu anda giremiyoruz” dedi.

[post-refarans id=”57273″ taraf=”sol”]

Göçmenleri Sınır Dışı Etme Planı Endişesi

Bu gelişme, aşırı sağcıların göçmenleri sınır dışı etme planını görüştükleri toplantının ortaya çıkmasıyla birlikte daha da endişe verici hale geldi. KRM, bu durumun azınlıkların yaşam gerçeklerini ve görünürlüğünü aydınlatan akademik çalışmaları tehdit ettiğini vurguladı.