Gündem

Robert Koch Enstitüsü 180 Bin Kişiye 5 Euro Gönderdi

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü bir sağlık araştırmasına katılımı teşvik için 180 bin kişiye içinde 5 Euro bulunan mektuplar göndermeye başladı.
19 Mart 2024

Almanya’nın hıfzıssıhha kurumu olan Robert Koch Enstitüsü (RKI) 180 bin kişiye içinde 5 Euro bulunan mektup gönderdi. Enstitü böylece Almanya çapında bir sağlık tarama bilgisine ulaşmak istiyor

Almanya’da Sağlık” başlığı ile bir araştırma yapmak isteyen enstitü, 5 Euro gönderdiği kişileri enstitü tarafından yapılacak olan bir sağlık araştırmasına katılmaya davet ediyor.

Araştırmaya Katılanlara 10 Euro Daha Gönderilecek

5 Euro alan kişilerin araştırmaya katılma mecburiyeti bulunmuyor. Ancak enstitü bu şekilde en az 30 bin kişinin katılmasını bekliyor. Araştırma daha sonra 70 bin kişi ile yapılacak.

Büyük bir kısmı Mart ayında gönderilecek olan mektuplarda, nakit para ve planlanan çalışmaya ilişkin bilgi materyalinin yanı sıra bir de QR kod bulunuyor. Çalışmaya kaydolan ve çevrimiçi bir anketi tamamlayanlara ek olarak 10 Euro daha verilecek.

Robert Koch Enstitüsü Sağlık Araştırması

Robert Koch Enstitüsü, araştırma ile araştırmaya katılan kişilerin örneğin “Hangi önleyici muayeneler yaptırdığı, kendi ruh sağlığı durumunun nasıl olduğu, genel sağlığının nasıl olduğu gibi” durumlarını soruyor. Araştırmaya katılan kişilere daha sonraki zamanlarda da sağlık durumlarına dair sorular sorulacak.

Bu sorular arasında, kişilerin yaptırdıkları muayene sonrasında ortaya çıkan boy, kilo ve kan basıncı ölçümü veya kan örneklerinin laboratuvar analiz sonuçları, spor bilekliklerinden veya akıllı saatlerden alınan sağlık bilgileri de istenecek. Bilgiler anonim kalacak.

Araştırma sonuçları daha sonra federal hükümetin sağlık raporlarında yer alacak ve Journal of Health Monitoring gibi bilimsel dergilerde yayımlanacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş