Gündem

Almanya Otoyollarında Hız Sınırı Gelmeyecek

Almanya otoyollarda hız sınırı getirmeyecek. Ulaştırma Bakanı Wissing hız sınırının düşürülmesinin iklim değişikliği için çözüm olmayacağını söyledi.
02 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya otoyollarında hız sınırı getirmeyecek. Federal Ulaştırma Bakanı medyaya yaptığı açıklamada, iklim değişikliği ile mücadelede otoyollarda hız sınırı tartışmalarının bitmeyeceğini, ancak hız sınırının bu mücadelede çözüm olmayacağını açıkladı.

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing Almanya’da tüm otoyollarda 120, anayollarda 80 ve şehir içinde 30 kilometre sınırı getirilmesinin Almanya’da kabul edilmeyeceğini söylediği açıklamasında, çeşitli araştırma sonuçlarına da cevap verdi.

Almanya Otoyollarında Hız Sınırı Çözüm Değil

Volker Wissing, Federal Çevre Ajansı’nın geçen yıl yaptığı ve otoyollarda 120 kilometre sınırının getirilmesinin sera gazı emisyonlarını yaklaşık 6,7 milyon ton CO₂ eşdeğeri kadar azaltabileceği yönündeki bir araştırması sorulduğunda “Ortalıkta dolaşan çok fazla rakam var. Önemli olan bu zamana kadar makbul olan önlemlerin başarılı olabilmesidir.” cevabını verdi.

Otoyollara hız sınırı getirilmesinin insanların daha kısa yol olarak ara yollara sevk edeceğine dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Wissing bu durumda da köy ve kasabaların gürültü ve trafik sıkıntısı ile karşılaşacağını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş