Gündem

Almanya’da “Nefret ve Düşmanlık Gösterme İsteği Arttı”

Almanya’da politikacıların göçmenlere ön yargıları kullandığı, nefret ve düşmanlık gösterme isteğinin arttığı ve daha istikrarlı hâle geldiği açıklandı.
02 Nisan 2024
@aa

Almanya’da nefret ve düşmanlık gösterme isteğinin arttığı ve ırkçılığın üreme alanının daha da büyüdüğü açıklandı. Aşırılıkçılık araştırmacısı Prof. Dr. Andreas Zick, medyaya yaptığı açıklamada, politikacıların göçmenlere karşı ön yargılara hizmet ettiğini ve düşmanlık alanlarının aynı zamanda daha istikrarlı hâle geldiğini bildirdi.

Bielefeld Üniversitesi Disiplinlerarası Çatışma ve Şiddet Araştırmaları Enstitüsü Başkanı da olan Prof. Dr. Andreas Zick, Alman toplumda aşırı sağdan merkeze doğru yaşanan kutuplaşmanın, şiddetin ve nefret eylemlerinin artmasına da yol açtığını söyledi.

Politikacılar önyargılara hizmet ediyor

Prof. Dr. Adreas Zick, politikacıların dikkat çekmek ve seçmenleri elde tutmak için basmakalıp ve önyargıları kullanmasını da eleştirdi. Zick, Almanya’da siyasi tartışmalarda artık göç ve iltica meselesinin, göç geçmişi olan insanlara karşı nefreti bir refleks olarak tetikleyen basit tetikleyici durumuna geldiğini bildirdi.

Araştırmacı Prof. Dr. Adreas Zick, özellikle siyaset alanında, göçün Almanya’ya yaptığı olumlu değişim ve daha fazla refahın sağlandığı yönündeki argümanların ise pek de gündeme alınmadığından da şikayetçi oldu.

Aşırı Sağcı Saldırılar Aydınlatılamıyor

Bu yüzden, Solingen’de geçen hafta 4 kişilik Bulgar asıllı Türk ailenin bir yangında hayatını kaybetmesi dolayısıyla göçmen örgütlerinin kundaklama saldırısında ırkçı bir arka plandan şüphelenmelerinin anlaşılır olduğunu ifade etti.

Pek çok aşırı sağcı saldırının faillerinin ortaya çıkarılmasının çok uzun zaman aldığına da ifade eden Prof. Zick, enstitüsünde geçen yılın ortasında yapılan bir araştırma anketine katılanların yüzde 31’inin, göçmen gruplar hakkında görünümleri veya kökenleriyle bağlantılı olumsuz yargıları paylaştığına dikkat çekti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş