Toplum

Yurt Dışından Alınan Telefonların Türkiye’de Kullanım Süresi 6 Aya Çıktı

Yurt dışından alınan telefonların Türkiye’de kullanım süresi 120 günden 6 aya, yani 180 güne çıkarıldı. Uzatma, E-Devletten yapılabilecek.
02 Nisan 2024
@shutterstock

Yurt dışından alınan telefonların Türkiye’de kullanım süresi ne kadar, sorusunun cevabı belli oldu.

Yurt dışı telefonların Türkiye’de kayıt yaptırmadan kullanım süresi nihayet 6 aya çıktı.

Türkiye’ye yurt dışından getirilen telefonların kayıtsız kullanım süresinin uzatılması ile ilgili açıklamayı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yaptı. Ofis, yurt dışından alınan telefonların Türkiye’de kullanım süresi ile ilgili açıklamayı sosyal medya hesabından yaptığı. Ofis, Türkiye’ye yurt dışından getirilen mobil telefonların 120 günlük kayıtsız kullanım süresi sonrasında, telefon sahipleri tarafından e-Devlet üzerinden 180 güne çıkarılabileceklerini açıkladı.

YURT DIŞINDAN ALINAN TELEFONLARIN KAYITSIZ KULLANIM SÜRESİ 6 AY

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yaptığı açıklamada, “Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler.” denildi.

MÜRACAAT NASIL YAPILACAK?

Eğer yurt dışından getirilen telefonun kullanım süresi 120 gün olduysa, bu süre iki kere e-Devlet üzerinden uzatılabilecek. Bunun için, e devlete girilerek “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu” bölümüne gidilecek. Oradan da , Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşların Kayıtsız Cihaz Kullanım Sürelerinin Uzatılması Başvurusu bölümünde istenilen bilgiler girilecek.

İstenilen Bilgiler arasında telefonun IMEI kaydı ile birlikte kimlik bilgileri ve Türkiye’ye giriş tarihleri de yer alıyor. Telefonun IMEI kaydının da nasıl öğrenilebileceğine dair bilgiler yer alıyor.

Telefon süresinin uzatılması için doğrudan şu linklere tıklanılarak istenilen bilgiler verilebiliyor.

https://www.turkiye.gov.tr/btk-yurt-disinda-yerlesik-vatandaslarin-kayitsiz-cihaz-kullanim-surelerinin-uzatilmasi-basvurusu

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş