Toplum

Almanya’nın NRW Eyaletindeki Cinayet Oranlarında Büyük Artış

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde geçen yıl cinayet olayları yüzde 35 oranında artarken, genel olarak suç oranları yüzde 3,4 artış gösterdi.
03 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’da Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, Düsseldorf’ta düzenlenen yeni suç istatistikleri sunumunda, geçen yıl bölgede cinayet olaylarının yüzde 35 oranında artarak 154 vakaya ulaştığını bildirdi. 42 kişinin yaşamını yitirdiği bu olaylarda, 114 cinayet teşebbüsünde bulunulduğu belirtildi.

Cinayet teşebbüslerinde yüzde 60’lık bir artış

Cinayet teşebbüslerinde yüzde 60’lık bir artış yaşandığını aktardı. Kuzey Ren-Vestfalya’da suç oranlarının geneli geçen yıl yüzde 3,4 oranında artış gösterdi ve 1,4 milyon suç vakası kaydedildi. Reul, suç oranlarındaki artışın diğer eyaletlere kıyasla daha ılımlı olduğunu belirtti.

yüzde 40,7’sinin Alman vatandaşı olmadığı kaydedildi

Bölgede genel olarak şiddet içeren suçlar yüzde yedi oranında artış gösterirken, son on yıla kıyasla bu oran yüzde 21’e ulaştı. Şiddet içeren suçlardaki şüphelilerin yüzde 40,7’sinin Alman vatandaşı olmadığı kaydedildi. Çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında yüzde 22,6 oranında bir artış gözlemlendi ve toplamda 5 bin 65 vaka tespit edildi.

Gündem | 13 Mart 2024 Almanya’da BKA’dan Güvenlik ve Suç Araştırması Kapsamında 186 Bin Vatandaşa Davet 13 Mart 2024

uyuşturucudan ölernlerin sayısı ise 872’ye yükseldi

Uyuşturucu suçlarında yüzde 4,8’lik bir artışla neredeyse 74 bin 000 vaka kaydedilirken, uyuşturucudan ölernlerin sayısı ise 872’ye yükseldi. Çocuk ve gençler arasındaki suçlar yüzde 10,8 artışla 95 bin 300 vakaya yükseldi. Reul, bu durumun endişe verici olduğunu ve çocukların koronavirs pandemisi sırasında büyük sıkıntılar çektiğini, sosyal medyanın da erken yaşlarda şiddeti filtresiz şekilde sunmasıyla durumun daha da kötüleştiğini ifade etti.

“Kriminal Polisi’nde yaklaşık bin kişilik personel eksikliği var”

Polis Sendikası (GdP) Vize Başkanı Michael Maatz, polisin karşı karşıya olduğu zorluklara dikkat çekti ve polislerin büyük bir iş çıkardığını belirtti. Ancak, SPD’nin iç politika sözcüsü Christina Kampmann, suç oranlarının İçişleri Bakanı Reul’un göreve başladığı zamandan daha yüksek olduğunu eleştirdi ve Kriminal Polisi’nde yaklaşık bin kişilik personel eksikliği olduğunu vurguladı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş