Gündem

Almanya’da Hafta Sonu Sürüş Yasağı Tartışması Kızıştı

Almanya’da hafta sonu sürüş yasağı tartışması iyice kızıştı. Tartışmalar oto yollarda 110 Km/ saat hız sınırı getirilmesine kadar vardı.
14 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’da Ulaştırma Bakanı hür demokrat (FDP) Volker Wissing’in, iklim yasasının onaylanmaması hâlinde, hafta sonlarında sürüş yasağının kaçınılmaz olacağı yönündeki tartışmalar alevlendi.

Maliye Bakanı Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Lindner  Ulaştırma Bakanı Wissing’e destek verdi ve hafta sonu sürüş yasağını yeniden gündeme getirdi. Ulaştırma uzmanları ise iklim koruma hedeflerine ulaşmak için sürüş yasağı yerine otoyollarda 110 km/saatlik hız sınırı getirilmesini istedi.

“Gereksiz Endişe Yayıyor”

Aynı şekilde hükümet ortaklarından Yeşiller ise, hür demokratlara sert karşılık verdi. FDP’li bakan Wissing’i “gereksiz endişe” oluşturmakla suçladı.

Yeşiller’in Meclis Grup Başkanı Katharina Dröge, “Bir bakanın asılsız endişeleri yayması sorumsuzluktur. Asılsız endişe yayacağına, Volker Wissing görevini yapmalı ve ulaştırma sektöründe iklimin daha fazla korunması için mantıklı önerilerde bulunmalı.” ifadelerini kullandı.

“Görevini Yap, Yasakla Tehdit Etme”

Yine Yeşillerin Meclis Grup Başkan Vekili Julia Verlinden de, “Bir bakan insanlar arasında asılsız endişe oluşturmamalı.” açıklamasını yaparken, ana muhalefet partisi (CDU) Hristiyan demokratlar da hür demokratları sert bir şekilde eleştirdi.

Hristiyan demokratların (CDU/CSU) Meclis Grup Başkanı Ulrich Lange “Bakan Wissing, iklimi koruma konusundaki ödevini yapmamış, şimdi şimdi sürücüleri ve ekonomiye bunun bedelini sürüş yasaklarıyla ödetmek istiyor” şeklinde konuştu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş