Gündem

Bavyera Başbakanına “Södolf” ve “Hain” Diyen Politikacıya 14.850 Euro Ceza Kesti

Almanya'da mahkeme, Bavyera eyalet Başbakanı Markus Söder'e "Södolf" ve "vatan haini" diyen Avusturyalı aşırı sağcı eski politikacı Gerald Grosz'u 14 bin 850 Euro para cezasına çarptırdı.
14 Nisan 2024
@GeraldGrosz / twitter

Almanya’da mahkeme, Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder’e Söder ve Adolf Hitler’in isimlerinin bileşimini hatırlatan “Södolf” ve “vatan haini” diyen Avusturyalı aşırı sağcı eski politikacı Gerald Grosz’u 14 bin 850 Euro para cezasına çarptırdı. Savcılık Grosz hakkında 36 bin Euro ceza istemişti.

Geçen sene Kül Çarşambası siyaset konuşmaları için Almanya’daki aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif partisi AfD’nin kongresine katılan Avusturya’nın Geleceği İttifakı (BZÖ) Eski Genel Başkanı olan Gerald Grosz, korona pandemisi önlemleri dolayısıyla eleştirdiği Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder’e yaptığı hakaretler dolayısıyla hakkında dava açılmıştı.

Grosz, üst düzey yöneticiler için kullanılan “Eyalet Babası” tanımlamasını Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder için “Eyalet Haini” şekline çevirmiş, bununla da yetinmeyerek “Södolf” sıfatını da kullanmıştı.

Bavyera Deggendorf Savcılığı Gerard Grosz hakkında, eyalet başbakanı Söder’i Nasyonal sosyalistlerle irtibatlandırarak hakaret etmek suçlaması ile dava açmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş