Gündem

Avusturya, Hızlı Giden Alman’ın Arabasına El Koydu

Avusturya, oto yolda hız sınırını aşan ilk Alman sürücünün ehliyetine, dolayısıyla arabasına da el koydu. Araba iki hafta Avusturya’da kalacak.
14 Nisan 2024
@shutterstock

1 Mart 2024 tarihinden bu yana trafik kuralları ihlallerine ağır cezalar veren Avusturya ilk kez bir Alman sürücünün ehliyetine el koydu. Ehliyetine el konulan sürücünün aracının 2 hafta süreyle de aracına el konuldu.

Alman sürücü ayrıca 700-800 Euro arasında para cezasına da çarptırılacak.

28 yaşındaki Alman sürücü 11 Nisan Perşembe günü A12 numaralı Inntalautobahn’ı üzerinde seyrederken, yoldaki 80 km/saat sınırını 81 km/ saat aşarak 161 km/saat hıza ulaştı.

Sürücünün aracını tespit eden Avusturya Tirol Eyalet Polisi sürücüyü aracıyla birlikte yakaladıktan sonra, önce ehliyetine, sonra da aracına el koydu. Araç 2 hafta boyunca polis denetiminde kalacak.

Gündem | 10 Temmuz 2023 Avusturya’da Hız Sınırını Aşanların Araçlarına El Konulup Satılacak 10 Temmuz 2023

90 Km Hızlı Gitseydi Aracı Satılacaktı

Avusturya’daki yeni trafik yasasına göre, ilgili sürücü 9 km/saat daha hızlı gitseydi aracına el konulduktan sonra açık artırma ile satılacaktı. Sürücü 81 km/saat fazla gittiği için ehliyetini verdi ve aracına 2 haftalığına el konuldu.

Şehir İçi Cezaları 10 km Daha Azdan Başlıyor

Avusturya’da yerleşim yeri içindeki hız ihlallerinin cezaları, yerleşim dışı hız ihlallerine göre 10 km/saat daha az hız sınırından başlıyor. Buna göre, eğer ilgili sürücü, yerleşim merkezi bölgesinde izin verilen hız sınırını 81 km/saat aşsaydı, aracına el konulduğu gibi açık artırma ile de satılacaktı.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş