Gündem

Alman Ordusu İmamlara Görev Verecek

Alman ordusu, orduda görevli Müslüman askerlere manevi destek hizmetleri verecek olan imamları istihdam etme planı yapıyor.
15 Nisan 2024
@shutterstock

Alman ordusu, orduda görevli Müslüman askerler manevi destek verecek olan imamlara görev verme planları yapıyor.

Uzun zamandan beri tartışılan ancak, Alman ordusu tarafından “Müslümanların merkezi bir otoritesi yok” iddiaları ile reddedilen imamların görevlendirilmesine Federal Meclis ise destek veriyor.

Federal Meclis Ordu Sorumlusu Sosyal demokrat siyasetçi Eva Hogl, orduda imamların görevlendirimesi konusunda bir rapor hazırladı. Eva Högl raporunda Müslüman askerlere de manevi rehberlik hizmetleri verilmesi ve bunun için imamların vazifelendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Müslüman Askerler Kendilerini Terkedilmiş Hissediyor

Eva Vogl, 6 Şubat depremi sonrasında Türkiye’ye yardım amaçlı giden Alman askerleri içindeki Müslüman askerlere papazların manevi destek verdiğine dikkat çekerek “Ordudaki Müslüman askerler kendilerinin terkedildikleri hissine kapılıyor.” demişti.

Federal Meclis’in bu tavsiyesi üzerine ordu istihdamın nasıl yapılacağı ve hangi kurum ile işbirliğine gidileceğine dair planlama çalışmalarına başladı.

Alman Ordusunda 3 Bin Müslüman Asker Var

Almanya Savunma Bakanlığı tarafından geçen sene yapılan bir araştırmaya göre Alman ordusunda 3 bin Müslüman Müslüman asker hizmet veriyor. Müslümanlar manevi destek hizmeti hakkından yoksun bulunurken, 500 Yahudi askerin bulunduğu orduda 5 yıldan beri bir Haham görev yapıyor.(ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş