Toplum

Fransa’da CIMG Ramazan Bayramı Resepsiyonuna Yoğun Katılım

Fransa’nın Venissieux şehrinde, Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) tarafından geleneksel olarak yapılan Ramazan Bayramı resepsiyonu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Mustafa Pala
15 Nisan 2024

Fransa’nın Venissieux şehrinde Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) tarafından geleneksel olarak yapılan Ramazan Bayramı resepsiyonu bu yıl La Salle Irène Joliot-Curie salonunda yapıldı. Birlik ve beraberlik mesajı verilen programa Senatör Raymonde Poncet, belediye başkanları ve kentin önemli isimleri katıldı.

Lyon’da Bayramı Resepsiyonu

CIMG tarafından yıllardır geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Bayramı resepsiyonuna Senatör Raymonde Poncet, Tunus Başkonsolosu Nader Bousrıh, Vénissieux Belediye Başkanı ve Lyon Metropolü Başkan Yardımcısı Michèle Pıcard, Saint-Fons Belediye Başkanı Christian Duchene, Lyon Metropolü danışmanı İzzet Doğanel, Vénissieux, Saint-Fons, Saint-Priest, Bron, Vaulx en Velin şehirlerinin Belediye Yardımcıları ve danışmanları, Lyon Büyük Camii Rektörü ve IFCM’nin Kurucu Başkanı Kamel Kabtane, DITIB’in Bölgesel Başkanı İsmail Erşahin, Katolik Kilisesi’nin dinler arası ilişkilerden sorumlu Piskopos Yardımcısı Christian Delerme, Fransız Protestan Federasyonu Lyon bölgesi Başkan Yardımcısı ve Papaz Daniel Thevenet, STK Başkanları ve imamların yanı sıra bir çok iş insanını da bir araya getirdi.

“Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var”

Programın açılış konuşmasında Milli Görüş Teşkilatlarının tarihçesini ve yapılan hizmetleri anlatan Bölge Eğitim Başkanı Mehmet Şimşek, birlik ve beraberliğin önemini anlattı. Programda konuşma yapan Senatör Raymonde Poncet, Dünya genelinde savaşların olduğunu ancak Filistin halkının büyük bir insanlık dramı yaşadığını söyledi. Misafirlerin söz aldığı resepsiyonda birlik beraberlik mesajı verildi.

Kültürel etkinliklerinde yer aldı resepsiyonda, ney eşliğinde semazen gösterisi yapıldı. Programın kapanışında misafirlere Türk mutfağından ikramlarda bulunuldu.

Lyon’da Bayramı Resepsiyonu

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş