Toplum

Almanya’da “Bürgergeld” Başvuruları Mobil Uygulama Üzerinden Yapılabilecek

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, dijitalleşme stratejisi kapsamında vatandaşlık parası başvurularının mobil uygulamalar üzerinden yapılacağını açıkladı.
23 Nisan 2024
@Shutterstock

Almanya’da dijitalleşme adımları sosyal yardımlara da ulaştı. Son olarak Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, gelecekte vatandaşlık parası başvurularının, mobil uygulama üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Açıklanan bu yeni sistemin, devletin dijitalleşme stratejisinin bir parçası olduğu vurgulandı. Sistemin amacının, süreçleri basitleştirmek ve devlet dairelerinin iş yükünü azaltmak olduğu belirtildi. Buna ek olarak, uygulama aracılığıyla randevu alma ve iş bulma hizmetleri de sunulacak.

Yapay Zeka Entegrasyonu

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, bu noktada yapay zeka teknolojilerinden yararlanmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi. Buna göre yapay zekanın, vatandaşlık parası başvurularının hızlandırılmasına ve resmi yazışmalarda vatandaşlar için anlaşılması zor metinlerin daha anlaşılır dile çevrilmesine yardımcı olacak. Çevrimiçi danışmanlık hizmetleri de planlanan yeni hizmetler arasında.

Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet

Hubertus Heil, dijitalleşme sayesinde devlet dairelerinin daha az yük altında olacağını ve bu sayede vatandaşlarla daha fazla doğrudan iletişim kurulabileceğini ifade etti. SPD’li politikacı, “Bu uygulama, insanların sosyal devlete olan güvenini pekiştirmek adına önemli bir adım.” diye ekledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş