Gündem

Öğretmeni Müslüman Öğrenciyi 1 Ay Duvara Karşı Oturtmuştu: Okul Geri Adım Attı!

Almanya’nın Ludwigshafen Şehrinde bir öğretmenin, dikkat dağınıklığı gerekçesiyle Fas kökenli öğrenciyi bir ay boyunca duvara karşı oturtması tepkilere neden oldu. Okul geri adım attı.
23 Nisan 2024
Avukat Yalçın Tekinoğlu, Anne Asma Sanaoui ve Anneanne @Camiahaber

Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde tepkilere neden olay bir olayda, derslere odaklanamadığı gerekçesiyle Fas kökenli 9 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi I.R., sınıf öğretmeni tarafından cezalandırıldı. Öğretmen, çocuğu bir ay boyunca sınıfın en arka sırasına yerleştirip duvara karşı oturttu. Durum, ilk etapta okul yönetimi tarafından da desteklendi.

“Oğlum dışlandı ve ayrımcılığa uğradı”

15 Nisan’da oğlunu okula bırakırken yaşananları öğrenen anne Asma Sanaoui, çocuğunun yalnız başına duvarın önünde oturduğu anı fotoğraflayarak bu durumu okul yönetimine iletti. Yönetimin savunucu tutumu karşısında şoke olan Sanaoui, “Oğlum dışlandı ve ayrımcılığa uğradı. Artık okula gitmek istemiyor, anksiyete bozukluğu ve panik atak yaşıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gündem | 14 Mart 2024 Almanya’da Okullarda Müslüman Karşıtı Irkçılık ve Ayrımcılık Vakaları Artıyor 14 Mart 2024

anne, öğretmene dava açtı

Anne Sanaoui, çocuğun psikolojik durumunu doktor raporlarıyla belgeledikten sonra hukuki sürece başvurdu. Avukat Yalçın Tekinoğlu aracılığıyla okula gönderilen şikayet mektubuna rağmen okul yönetimi cezayı kaldırmadı. Bunun üzerine anne, öğretmene yönelik dava açtı. Konu medyaya da yansıdıktan sonra okul yönetimi, anneyi görüşmeye davet etti.

okul geri adım attı

Görüşmeler sonucunda, öğrenci I.R.’nin pazartesi günü itibariyle yine normal sırasında oturacağı konusunda anlaşmaya varıldı. Camia Haber’e konuşan Avukat Tekinoğlu, yaşananların örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayarak, benzer durumlarla karşılaşanların mutlaka yardım araması gerektiğini belirtti. Aile ise sonuçtan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve olayın mahkeme boyutunda da adaletle sonuçlanmasını umduğunu dile getirdi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş