Gündem

Fransa’da Filistin’e Destek Veren Milletvekiline “Terör Propagandası” Suçlaması

Fransa'da Filistin destekçisi Milletvekili Mathilde Panot, "terör propagandası" suçlamasıyla ifadeye çağrıldı. Panot’un ifadeye çağrılmasına siyasiler tepki gösterdi.
24 Nisan 2024
Fransa'da Filistin destekçisi Milletvekili Mathilde Panot, "terör propagandası" suçlamasıyla ifadeye çağrıldı @aa

Fransa’da Filistin’e verdiği destekle bilinen Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisi Milletvekili Mathilde Panot “terör propagandası” suçlamasıyla ifadeye çağrıldı.

Gündem | 30 Kasım 2023 Fransa’da Aşırı Sağcılar Filistin’i Destekleyenleri Ölümle Tehdit Ediyor 30 Kasım 2023

LFI Meclis Grup Başkanvekili Panot, X sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Paris Emniyet Müdürlüğünün kendisini ifadeye çağırdığını duyurdu. Hiçbir çağrılmanın ve korkutmanın kendilerini Filistin halkına yapılan soykırımı protesto etmekten alıkoyamayacağını vurgulayan Panot, düşünce özgürlüğüne ve demokrasiye yönelik “endişe verici saldırıların” farkında olunmasını istedi.

“Filistin soykırımına karşı olan susturulmaya çalışılıyor”

Panot’un “terör propagandası” suçlamasıyla ifadeye çağrılması siyasilerden de tepki topladı. Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Manon Aubry, X hesabından yaptığı paylaşımda, Panot’un ifadeye çağrılmasını “benzeri görülmemiş ve son derece ciddi” bir olay olarak niteleyerek herkesi tepki göstermeye çağırdı.

Milletvekili Farida Amrani de paylaşımında “Filistin soykırımına karşı olan tüm seslerin” Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimi tarafından susturulmaya çalışıldığı eleştirisinde bulundu.

“Fransa’da Filistin’i Destekleyenler İşten Çıkarılma Baskısıyla Karşı Karşıya”

Fransa Eski Başbakanı Dominique de Villepin, sanat camiası ve medyadan Filistin’i destekleyenlerin işten çıkarılma baskısıyla karşı karşıya olduğunu açıklamıştı. Villepin, medya ve sanat camiasında “finansal baskının ağır bastığını” ve bunun sanatçıları fikirlerini özgürce söylemekten alıkoyduğunu vurguladı.

Bu durumun ABD’de olduğu gibi Fransa’da da yaşandığına dikkati çeken Villepin, sanatçıların, fikirlerini dile getirirken “sözleşmesinin iptal edileceği” endişesi taşıdığına işaret etti. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş