Gündem

Stuttgart Bahar Festivali’nde ve NRW’de Norovirüs Vakaları Artıyor

Stuttgart Bahar Festivali'ni ziyaret edenler arasında meydana gelen bir salgın, 300'den fazla kişiyi etkiledi. Yetkililer, Norovirüsün yayılmasına karşı uyarıda bulunuyor.
25 Nisan 2024

Stuttgart’ta düzenlenen bahar festivalini ziyaret eden 300’den fazla kişi mide-bağırsak şikayetleri yaşadı. Yetkililer, bu kişilerin aynı çadırda bulunduğunu ve kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetleri olduğunu bildirdi. Yapılan testlerde iki kişide Norovirüs tespit edildi. Şehir yetkilileri, durumun büyük bir salgın olduğunu açıkladı.

NRW’de Norovirüs Vakalarında Artış Devam Ediyor

Stuttgart’taki vakaların yanı sıra, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde de Norovirüs vakaları artıyor. NRW Sağlık Dairesi’nin verilerine göre 2023’te NRW’de toplam 10.887 Norovirüs vakası bildirilirken, bu sayı 2022’de 9.317 idi. Bu artış eğilimi 2024’te de devam ediyor.

Gündem | 9 Nisan 2024 Almanya’da Koronavirüs Pandemisi Suçlarına Af Önerisi 9 Nisan 2024

AOK Sigorta Şirketi Uyarıyor

AOK sağlık sigortası şirketi, Norovirüs vakalarında yaşanan artışın, pandemi döneminde alınan sıkı önlemlerin gevşetilmesiyle ilişkili olduğunu belirtti. AOK, toplumsal yaşamın normale dönmesiyle birlikte Norovirüs vakalarında yeniden artış gözlemlendiğini aktardı.

Norovirüs Nedir ve Nasıl Yayılır?

Norovirüs, son derece bulaşıcı ve mide-bağırsak enfeksiyonlarına yol açabilen bir virüstür. Özellikle kalabalık ortamlarda, örneğin kreşlerde, huzurevlerinde ve hastanelerde hızla yayılabilir. Aşı bulunmadığından, hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymak önemlidir.

Semptomlar ve Önlemler

Norovirüs enfeksiyonu genellikle şiddetli kusma ve ishal ile başlar. AOK, semptomların kesilmesinden sonra hastaların en az iki gün evde izole olmalarını, temasları en aza indirmelerini ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini öneriyor. (fb)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş