Gündem

Almanya ‘Sahte Baba’lara Karşı Harekete Geçiyor

Almanya, sahte babalık iddiası ile ülke dışından çocuk ve çocukların anneleri ile kardeşlerinin Almanya'ya getirilerek sosyal yardım alınmasını önlemek için yeni yasa tasarısı hazırlıyor.
30 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya federal hükümeti babaları olmadığı hâlde babalık iddiasında bulunarak sosyal yardım yolsuzluğu yapanlara karşı harekete geçecek.

İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ortak bir yasa tasarısı üzerinde çalışarak, bu tür “sahte baba”lara karşı yasal önlem alacak. Yaz aylarında hükümete sunulması beklenen tasarı ile “babalık iddiası” daha sıkı araştırılacak.

Yabancılar Dairesi Müdahale Edecek

Daha önceleri noter ve Gençlik Dairesi’nin bildirimi ile kabul edilen babalık ve evlatlık kabulü bundan sonra Yabancılar Dairesinin araştırması sonrasında verilecek. Böylece, Alman vatandaşı ya da Almanya’da ikamet izni olan birisinin, Almanya dışında doğan çocuk, çocuğun annesi ve diğer kardeşlerinin Almanya’ya gelmesi için önce Yabancılar Dairesinden izin alması gerekecek.

1800 Sahte Babalık Tespit Edildi

Almanya’da özellikle çocuk parası, kira yardımı ve diğer sosyal yardım almak amacıyla çok sayıda sahte babalık gösterildiği açıklandı.

Verilen bilgilere göre 2018-2021 yıları arasında 1800 sahte babalık vakası şüphesi bulunurken, bu vakaların 290’ının sahte olduğu tespit edildi.

24 Çocuğun Babası Olduğunu Kabul Ettirmişti

Daha bu yıl başında Almanya’da yaşayan birisi, Almanya dışında doğan 24 çocuğun babası olduğunu iddia ederek çocukları ve anneleri ile birlikte Almanya’ya getirmişti.

İlgili kişinin bir yılda vatandaşlık parası, çocuk parası ve çocuk yardımları ile konut yardımı gibi toplamda 1,5 milyon Euro yardım aldığı açıklanmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş