Gündem

Almanya’da Frankenthal Belediye Başkanından IGMG Standına Ziyaret

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Rhein Neckar Saar Bölgesi, Frankenthal'de “Buyrun, Ben Müslümanım” (Gestatten, Muslim) aksiyonu düzenledi. Frankenthal Büyükşehir Belediye Başkanı Nicolas Meyer, IGMG standını ziyaret ederek böyle bir aksiyonun yapılmasından mutluluk duyduğunu belirtti.
Mehmet Çalay
30 Nisan 2024

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) tarafından Avrupa çapında düzenlenen “Buyrun, Ben Müslümanım” (Gestatten, Muslim) aksiyonu Rhein Neckar Saar Bölgesi Frankenthal’de de yapıldı.

Müslümanlara karşı ön yargıları yıkmak amacıyla gerçekleştirilen aksiyonla yüzlerce kişiye ulaşıldı. Müslüman gençler, halkın yoğun olduğu meydanlarda vatandaşlara gül dağıttı. Standı ziyaret edenlere İslam hakkında bilgilerin olduğu bröşürler dağıtıldı.

IGMG RNS bölgesi Frankenthal Şubesi Kurumsal İletişim Başkanı Hüseyin Kutlu,” “Buyrun, Ben Müslümanım” aksiyonu ile insanlarla birebir iletişime geçerek, Müslümanlar ve gayrimüslimler arasındaki karşılıklı iletişim köprülerini güçlendirmeyi amaçladık. İslamı daha iyi tanımaları için sohbette bulunduğumuz insanları camilerimize davet ettik” ifadelerini kullandı.

IGMG standını ziyaret eden Frankenthal Büyükşehir Belediye Başkanı Nicolas Meyer, böyle bir aksiyonun yapılmasından memnuniyet duyduğunu, insanları ayrıştırmayan bu tür çalışmalara devam edilmesi gerektiğini söyleyerek teşekkür etti.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş