Gündem

Almanya’dan Vize Açıklaması: Türk Vatandaşlarının Vize Başvurularını Almaya Devam Ediyoruz

Almanya'nın Türk vatandaşlarına yönelik vize başvurularını durdurduğuna yönelik sosyal medyada paylaşılan haberlerin ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği açıklama yaparak, Türk vatandaşlarına yönelik vize politikalarında değişiklik olmadığını söyledi.
30 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinden kaynaklar, Türk vatandaşlarına yönelik vize politikasında bir değişiklik yapılmadığını, martta başlatılan başvuru sisteminin hala aktif olduğunu ifade etti.

Gündem | 6 Mart 2024 Almanya Vize Müracaat Sistemini Değiştirdi 6 Mart 2024

Vize başvuruları devam ediyor

Almanya misyonlarının aldığı vize başvuru sayısının verebileceği randevu miktarından daha fazla olduğunu kaydeden kaynaklar, “Bu nedenle belirli vizeler için daha fazla bekleme süresi var ancak Büyükelçilik ve Başkonsolosluk hala vize başvurusu alıyor. Politikamızda bir değişiklik yok.” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinden kamuoyuna yapılan açıklamada da Ankara, İstanbul ve İzmir’de martta başlatılan yeni randevu uygulamasının sürdüğü belirtildi.

“Bekleme süreleri yoğunluğa bağlı olarak uzayabilir”

Büyükelçiliğin X sosyal medya paylaşımında, bu sistemin tüm başvuru sahiplerine vize randevusu için kolayca kaydolma fırsatı sunduğu ifade edilerek çok fazla vize başvurusu olması nedeniyle dış temsilciliğe ve vize türüne bağlı olarak bekleme sürelerinin birkaç hafta ya da birkaç ay gibi farklılık gösterebildiği kaydedildi. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş