Gündem

Almanya Vize Müracaat Sistemini Değiştirdi

Almanya, Türkiye'den vize alacaklar için vize müracaat sistemini değiştirdi. Önce kayıt olunacak, sonra randevu sıranın gelmesi beklenecek.
06 Mart 2024
Almanya vizesi almak aylar sürüyor. @shutterstock

Almanya, Türkiye’deki temsilciliklerinden vize müracaatı yapanlar için yeni bir uygulama başlattı. Uygulamaya göre, vize için önce müracaat kaydı yapılacak. Kayıt yapıldıktan sonra, vize randevusu için sıra beklenecek.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilcilikleri 5 Mart itibariyle vize için randevu alma sistemini değiştirerek başvuru randevuları için bekleme listesi uygulamaya koymaktadır. Kayıt oluşturulduktan sonra kronolojik sırayla randevu verilecektir.” duyurusu yapıldı.

Randevular Uzun Sürüyor

Açıklamada ayrıca, bu sistemle “Genellikle çok uzun süren boş randevu arama ihtiyacı ortadan kalkmış olacak” ifadeleri kullanılarak, müracaat süresinin kısalabileceği ifade edildi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabına yorum yazan bazı müracaat sahipleri ise, vizelerin gerçekten çok geciktiğini ve sisteme girişin mümkün olmadığı şikayetinde bulunuldu.

Vizelere Aylarca Cevap Bile Verilmiyor

Bir şikayette, “Sitenize ulaşmak mümkün değil. Mavi kart sahibi bir çalışan olarak aileme aylardır vize alamıyorum.” cümleleri yer alırken bir başka yorumda da “6 aydır aile birleşimi için randevu bekliyorum, hala bir haber yok !!!” ifadeleri kullanıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş