Gündem

Yabancı Plakalı Taşıtlar İçin Rehber Güncellendi

Türkiye Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü, yurtdışında ikamet eden kişilerin yabancı plakalı taşıtlarını geçici olarak Türkiye'ye getirebilmeleri için bazı önemli güncellemeler yaptı.
02 Mayıs 2024

Yurtdışında ikamet eden kişiler, ikamet yerlerinde adlarına kayıtlı bir adet yabancı plakalı kara taşıtını geçici olarak Türkiye’ye getirebiliyor. Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde ikamet eden kişiler ise, ikamet yerleri dışındaki Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde adlarına kayıtlı taşıtlarını da getirebiliyor.

Taşıt Getirme Şartları

Taşıt getirecek kişilerin öncelikle yurtdışında yerleşik olma koşulunu sağlaması gerekiyor. Bu, olağan durumda yurtdışında ikamet eden kişinin Türkiye’ye giriş yapmak istediği tarihten geriye doğru son 1 yıl içerisinde en az 185 gün fiilen yurtdışında bulunmasını ifade ediyor. Taşıtların gümrük kayıt işlemleri herhangi bir ücrete tabi tutulmuyor.

Toplum | 28 Ekim 2022 Türkiye’de Bırakılan Yabancı Plakalı Araçlara Uygulanan Cezalarda İndirime Gidiliyor 28 Ekim 2022

Taşıtlara Verilen Süre Ne Kadar?

Yurtdışında yerleşik Türkiye vatandaşları ile Türkiye’de oturma izni bulunan yabancı uyruklular, yabancı plakalı taşıtlarını 2 yıla (730 gün) kadar Türkiye’de bulundurma ve kullanma imkânına sahipler. Türkiye’de oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere 180 günde toplam 90 gün süre veriliyor. Bir aylık süreden yararlanacakların, Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerine ait pasaport, kimlik, oturum izni vb. evrak ile ikametlerini belgelendirmeleri gerekiyor.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş