Gündem

Belçika Düzensiz Göçle Mücadele İçin Sınır Kontrollerini Artırıyor

Belçika'da hükümet, düzensiz göçle mücadele etmek için Avrupa Birliği'nin sınır koruma ajansı Frontex'e sınır kontrolü yetkisi verdi.
03 Mayıs 2024
@shutterstock

Belçika’da Avrupa Birliği’nin sınır koruma ajansı Frontex’in ülkedeki havalimanları, limanlar ve bazı tren istasyonlarında sınır kontrolleri yapmasına izin veren yasa tasarısı onaylandı.

evsiz Gündem | 11 Ocak 2024 Belçika’da Sığınmacı Krizi: Binlerce İnsan Sokaklarda Kalıyor 11 Ocak 2024

Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Federal Mecliste Frontex yasasının geçtiğini duyurdu. Verlinden, Frontex’in zorunlu geri dönüşler ve sınır kontrollerini sağlamak ve sınır güvenliğini güçlendirmek amacıyla Belçika polisiyle çalışacağını belirtti.

Hızlı Tren istasyonlarında da kontroller yapılacak

Bakan Verlinden tarafından sunulan tasarıyla Frontex mensuplarının havalimanlarında, limanlarda, Brüksel’den Fransa, İngiltere, Almanya ve Hollanda’ya hızlı tren seferlerinin gerçekleştirildiği “Brüksel-Midi (Güney)” Tren İstasyonu’nda sınır kontrolleri yapması mümkün olacak.

Frontex görevlilerinin faaliyetleri, Belçikalı polis memurlarının yetkisi altında gerçekleşecek ve sayıları 100 ile sınırlı tutulacak.

Sivil toplum kuruluşlarından tepki

Belçika’nın sığınmacı politikası, uzun süredir bu alanda faaliyet gösteren kuruluşlarca eleştiriliyor. AB sınırlarında insan hakları ihlalleriyle adını sıkça duyuran Frontex’in bu sisteme entegre edilmesi, sivil toplum kuruluşlarının yoğun tepkisine neden olmuştu. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş