Gündem

Solingen’de Kasıtlı Yangın: Eski Kiracı Tutuklandı

Solingen'de 25 Mart'ta meydana gelen yangının faili tutuklandı.
03 Mayıs 2024
@aa

Solingen‘de 25 Mart’ta çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangının faili olduğu iddia edilen eski bir kiracı tutuklandı. 39 yaşındaki şüphelinin yangını kasıtlı olarak çıkardığına dair delillerin olduğu ifade ediliyor. Şüpheli, daha önce de bir kişiyi bıçakla yaraladığı için tutuklu bulunuyordu.

 Yangın ve Saldırı İlişkili mi?

Soruşturmacılar, şüphelinin yangını, kiracı anlaşmazlığı sonucu intikam amacıyla çıkardığına inanıyor. Şüphelinin daha önce de aynı binada kiracı olduğu ve kiracıyla yaşadığı anlaşmazlık sonucunda evi terk etmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Gündem | 5 Nisan 2024 Solingen Kurbanları Toprağa Verildi 5 Nisan 2024

İntikam duygusu masum bir aileyi yok etti

Yangında hayatını kaybeden 28 ve 29 yaşındaki ebeveynler ve 3 ve 5 aylık bebekleri, alevlere teslim olarak can verdiler. Yangında ağır yaralananlar da oldu. Solingen’de büyük üzüntüye neden olan bu trajik olayda hayatını kaybeden aile için bir yas yürüyüşü de düzenlenmişti.

Yangının Kasıtlı Çıkarıldığını Video Görüntüleri İfşa Etti

Yangının kaza sonucu olmadığı, uzmanlar tarafından yapılan incelemede merdivenlerde yangın hızlandırıcı madde izlerine rastlanmasıyla ortaya çıktı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve binadaki güvenlik kameralarının görüntüleri de şüphelinin kimliğinin belirlenmesine yardımcı oldu.

Şüpheli Sessizliğini Koruyor

39 yaşındaki şüpheli şu anda sessizliğini koruyor. Suçun ırkçı bir saldırı olduğu yönünde ise herhangi bir bulguya rastlanmadığı da belirtiliyor.(sfb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş