Gündem

Almanya, İsrail’i Refah’a Saldırı Konusunda Uyardı

Almanya, İsrail'e, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'a geniş çaplı saldırı konusunda uyarıda bulundu.
06 Mayıs 2024
İsrail ordusunun açıklamasının ardından Refah'ın doğusundaki Filistinliler göç etmeye başladı @aa

Almanya, İsrail’i Refah’a geniş çaplı kara saldırısı konusunda uyararak Gazze Şeridi’ndeki insani felaketin engellenmesi gerektiğini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kathrin Deschauer, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Refah’ta 1 milyondan fazla insanın yaşadığını belirterek, buradaki insanların korumaya ve insani desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

“İnsani felaket engellenmeli”

Deschauer, Alman hükümetinin ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un daha önce de Refah’a yönelik geniş çaplı bir kara saldırısının insani felaket olacağını söylediklerini anımsatarak, “Alman hükümetinin, Refah’a geniş çaplı saldırı konusunda uyarıda bulunduğunu” ve “insani felaketin engellenmesi gerektiğini” kaydetti.

Ateşkese ilişkin “devam eden zor görüşmelerin tehlikeye atılmamasını” talep eden Deschauer, “Hem Gazze’deki halka insani yardımların en iyi şekilde ulaştırılabileceği hem de rehinelerin serbest bırakılabileceği bir ortamın oluşturulması için tüm taraflar azami çaba sarf etmeli.” diye konuştu.

“Refah’taki 600 bin çocuğun gidecek güvenli hiçbir yeri yok”

UNICEF, İsrail ordusunun yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemesinin ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, yüz binlerce çocuğun yaralı, hasta, yetersiz beslenmiş, travmatize olmuş ve engelli bir şekilde yaşamlarını sürdürdüğüne işaret edilerek, “UNICEF çocukların zorla yerinden edilmemesi ve temel altyapının korunması çağrısında bulunuyor.” ifadesi kullanıldı.

Gazze’de insani durum kötüleşirken Refah’a yönelik askeri bir saldırının 600 bin çocuk için korkunç sonuçları olacağı uyarısı yapılan açıklamada, çocuk sayısının bölgede çok yoğun olduğu belirtildi. “Refah’ta 600 bin çocuğun gidecek güvenli hiçbir yeri yok.” vurgusunun yapıldığı açıklamada, bölgeye 1,2 milyon kişinin sığındığına dikkat çekildi.

Gazze’de son durum

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 213 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda 5 katliam gerçekleştirdiği, saldırılarda 52 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 90 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 34 bin 735’e çıktığı aktarılan açıklamada, yaralı sayısının 78 bin 108’e yükseldiği kaydedildi. (aa,c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş