Toplum

Enflasyon Korkusu Almanları da Altına Yöneltti

Almanlar da kriz dönemlerinin güvencesi olarak altına yöneldi. Altın fiyatlarındaki artışa rağmen, hem külçe altın hem de altın paralar Almanlar için yatırım aracı olarak öne çıktı.
06 Mayıs 2024
@shutterstock

Kriz dönemlerini güvencesi olarak Almanlar da altına yatırım yaptı. Almanlar, enflasyondaki artış dolayısıyla daha güvenli olarak buldukları altına yatırıma yöneldi. Almanlar, altın fiyatlarının sürekli artış göstermesine rağmen, yine de altını tercih etti.

Külçe veya Altın Parayı Tercih Ediyorlar

Frankfurt’taki Reisebank için yapılan bir ankete katılan Almanlar, evlerindeki mücevherlerle işlenmiş altınlarını külçe altın veya altın paralarla değiştirdi. Böylece, yatırım aracı olarak külçe altın ve altın paralar öne çıktı.

Altın Daha Kârlı ve Güvenli

Koronavirüs salgını sonrasında altın fiyatları enflasyonla birlikte sürekli olarak artış gösterdi. Bu durum da Almanları altına yatırıma yönlendirdi. Üstelik, altın için verilen faiz oranları ile temettü miktarları diğer yatırım araçlarına oranla daha az olmasına rağmen Almanlar altını daha kârlı ve güvenli buluyor.

Almanların Elinde 9 Bin Ton Altın Var

Yapılan değerlendirmeye göre Almanya’da kişilerin elinde 9 bin 34 ton altın bulunuyor. Ba altının 5 bin 229 tonu külçe ve altın paralardan oluşuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş