Gündem

Avrupa Seçimlerine Almanya’dan BIG ve DAVA Partileri Dahil 35 Parti Katılıyor

Almanya'dan Avrupa seçimlerine katılım hakkı kazanan 35 parti arasında, çoğunlukla göçmenler tarafından desteklenen BIG ve DAVA partileri de yer aldı.
06 Mayıs 2024
@shutterstock

Almanya’da 9 Haziran’da yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri için propaganda çalışmaları devam ediyor. Seçimlere Almanya’dan 35 parti katılıyor.

35 parti arasında çoğunlukla göçmenler tarafından desteklenen BIG ve DAVA partileri de yer alıyor.

Irkçılık Olmayan Adil Bir Avrupa İçin

Partilerin Avrupa Parlamentosu seçimleri için hazırladıkları programlar da belli oldu. Seçime katılacak olan partilerden BIG (Bündnis für Innovation & Gerechtigkeit / Yenilik ve Adalet Birliği Partisi) sloganını “Büyük Düşünün: Irkçılık olmayan adil bir Avrupa” olarak tespit etti.

BIG parti programını kısaca “Eşit fırsatlar ve eşit muamele, ayrımcılık, ırkçılık, nefret ve insan düşmanlığına karşı mücadele kadın haklarının ve erken çocukluk desteğinin güçlendirilmesi” şeklinde açıkladı.

“Özgürlük, Eşitlik ve Katılım”

İlk defa Avrupa Parlamentosu seçimleri ile seçmen karşısına çıkacak olan DAVA (Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch/Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak) partisi de özgürlük, eşitlik ve katılım sloganını kullanırken programını şöyle özetlemiş bulunuyor:

“Din, ırk, dil ve kökene bakılmaksızın tüm insanların Avrupa siyasetine eşit muamele edilmesine ve dahil edilmesi gerekir. Almanya ve Avrupa’nın kalkınmasına katkı yapan tüm toplulukların takdir edilmesi, açık toplumun en büyük gücü kültürel çeşitliliktir. Din, ırk, dil ve kökene bakılmaksızın tüm insanların Avrupa siyasetinde eşit muamele ve dahil edilmesi gerekir. Bireysel özgürlük, evrensel insan hakları ve hukukun üstünlüğü temel ilkemizdir.”

Diğer Yeni Partiler

Avrupa sevimlerine atılacak olan iki diğer yeni parti de Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW) ile son birkaç seneden beri çeşitli eylemleri ile kamuoyunun ve güvenlik güçlerinin dikkatini çeken kilime aktivistleri Letzte Generation (Son Nesil) hareketi oldu.

Her iki parti de ilk defa seçimlerde halk nezdindeki desteğini görmüş olacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş