Gündem

Bavyera’da Her 3 Günde Bir Irkçı Saldırı Meydana Geldi

Almanya’nın Bavyera eyaletinde sağcı şiddet saldırılarının resmi rakamlardan en az 3 kat daha fazla olduğu, saldırıların çok olmasına rağmen sağcı şiddetle mücadele edilmediği bildirildi.
07 Mayıs 2024

Almanya’nın Bavyera eyaletinde her 3 günde bir ırkçı şiddet meydana gelmesine rağmen, ırkçı şiddete karşı mücadele verilmediği bildirildi.

Sağcı Şiddet İçin Danışma Merkezi (Beratung.Unterstützung.Dokumentation/B.U.D.) tarafından yapılan açıklamada, Bavyera eyaletinde geçen yıl 164 kişinin sağcı şiddet eylemlerinin mağduru olduğu ifade edildi.

Sağcı Şiddete Karşı Mücadele Yok

Bu sayıyda başkent Münih’te meydana gelen saldırıların dahil olmadığı ifade edilirken, buna rağmen eyalette sağcı şiddete karşı mücadele verilmediği de bildirildi.

Danışma merkezinin verdiği bilgilere göre Bavyera eyaletinde insanlar Münih kenti haricinde, istatistiksel olarak her üç günde bir ırkçı, antisemit ya da diğer sağcı saiklerle saldırıya uğruyor. Munih kentindeki şadırılar da eklenince bu sayı daha da artıyor.

Resmi Rakamlar en az 3 Kat Daha Az Gösteriliyor

Irkçı, Yahudi ve Müslüman karşıtı saldırıların hepsi polis raporlarinde yer almıyor. Bu yüzden de resmi olarak yapılan açıklamalarda, kayıt altına alınmayan vakalar yok olarak sayılıyor. Resmi olarak Bavyera eyaletinde sadece 52 sağcı şiddet vakası yaşandığı kabul ediliyor.

Bevyera eyaletindeki aşırı sağcı saldırılara ilişkin açıklamlarda bulunan B.Ü.D. Yönetim Kurulu Üyesi Jutta Neupert, danışma merkezinin tespit ettiği rakamları kamuoyu ile paylaşarak sağcı şiddetin ürkütücü çokluğuna dikkat çekmek istediklerini bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş