Gündem

“Sırt ve Omuz Ameliyatlarının Yüzde 90’i Gereksiz Yapılıyor”

Almanya’da omuz ameliyatlarının yüzde 93’ünün, sırt ve bel ameliyatlarının da yüzde 88’inin gereksiz yapıldığı açıklandı.
10 Mayıs 2024
@sutterstock

Almanya’nın önde gelen hastalık sigortalarından Techniker Krankenkasse (TK) ülkede yapılan omuz ameliyatlarının yüzde 93’ünün, bel ve sırt ameliyatlarının da yüzde 88’inin gereksiz yere yapıldığını açıkladı.

Sağlık sigortası TK tarafından yapılan açıklamada, doktorların ameliyat olmasını istedikleri hastaların ameliyat öncesinde özel olarak muayene edilmeleri sonrasında bu hastaların yüzde 88’nin ameliyat olmalarına gerek olmadığının ortaya çıktığı bildirildi.

TK hastalık sigortası Genel Müdürü Dr. Jens Baas yaptığı değerlendirmede, omurga hastalıklarının bazılarında gerekli olsa da, Almanya’da insanların ne yazık ki çok çabuk bıçak altına alındığını söyledi.

“Ameliyat Gereksiz Ama. Ameliyatlar Klinikler İçin Çok Kârlı”

Kural olarak, sırt sorunlarının ameliyat olmadan klasik fizyoterapiyle kaş geliştirme gibi yollarla çok iyi bir şekilde tedavi edilebildiğine dikkat çeken Techniker Krankasse Genel Müdürü Dr. Jens Baas ameliyatların klinikler için çok kârlı hâle geldiğini söyledi.

Klinikler Daha İyi Uzmanlaşmalı

Jens Baas, bu tür gereksiz ameliyat ve ameliyatlara yapılan masrafların önlenmesi için hastane reformunun acilen hayata geçirilmesini istedi. Baas kliniklerin ameliyatlardan para kazanmayı tercih etmesinin diğer tedbirlerle önlenebileceğini söyledi. Baas ayrıca, kliniklerin daha iyi uzmanlaşmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş