Gündem

Sıcak Havalar Sonrasında Almanya’da Fırtına, Ani Sel ve Su Baskını Uyarısı

Almanya’da sıcak ve güneşli havalar sonrasında havaların tekrar bozulacağı bildirilirken halk yıldırım, fırtına ve su baskınlarına karşı uyarıldı.
14 Mayıs 2024
@shutterstock

Sıcak ve güneşli günleri ile yaz havası yaşayan Almanya’da yeniden fırtınalı ve yağmurlu havalar geri geldi. Gök gürültüsü, şimşek ve yıldırım tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

Almanya Meteoroloji Dairesi tahminlerine göre, Pazartesi günü bozulmaya başlayan havalar fırtına ve yağmur getirdi. Hafta sonuna doğru ise ani sel ve su baskınları ile dere taşkınlıkları uyarısı yapıldı.

Yağmur Etkili Olacak

Fırtına ve yağmurlu havalar Almanya’nın özellikle Alpler ile batı bölgelerinde etkili olacak. Kuzey Almanya’da ise başta Schleswig-Holstein eyaleti olmak üzere rüzgarlı ve fırtınalı hava hakim olacak.

Hafta İçi Fırtına Yaygınlaşacak

Alman meteoroloji idaresi Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri de şiddetli yağmur ve fırtınanın etkili olabileceği uyarısında bulundu. Bugünlerde fırtınanın daha çok Almanya’nın Kara Ormanlar (Schwarzwald) bölgesini etkisi altına alacağı açıklandı.

Ani Sel ve Su Baskını Uyarısı

Çarşamba gününden sonra yağmurlu havaların hakim olacağı bölgelerde halkın ani sel, su baskını, dolu ve nehirlerin taşma riskine karşı hazırlıklı olması istendi.

Önümüzdeki hafta sonundan itibaren ise yağmurlu havaların kuzeydoğuya doğru yayılacağı tahmin ediliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş