Toplum

Almanya’da 1 Haziran Değişiklikleri: Milyonlarca Kiracı Etkilenecek!

Almanya’da 1 Haziran itibarıyla bir dizi yeni düzenleme yürürlüğe girecek. Camia Haber, bu düzenlemeleri okuyucuları için derledi.
15 Mayıs 2024
@Shutterstock

Almanya’da haziran ayında Almanya’da pek çok yeni düzenleme yürürlüğe girecek. Bu düzenlemeler, özellikle kiracılar için önemli bir değişiklik içeriyor. Camia Haber, 1 Haziran itibariyle yürürlüğe girecek değişiklikleri derledi.

Vatandaşlık Alma Süreci Hızlanıyor

Yeni vatandaşlık yasası ile göçmenler artık daha hızlı Alman vatandaşlığına geçebilecekler. 27 Haziran’da yürürlüğe girecek yasaya göre vatandaşlık başvuruları artık beş yıl sonra yapılabilecek. Özel entegrasyon başarıları gösterenler için bu süre üç yıla kadar inebilecek. Ayrıca, çoklu vatandaşlık da kabul edilecek. Eski misafir işçiler ve eski Doğu Almanya (DDR)’den gelen sözleşmeli işçiler için sadece sözlü Almanca bilgisi yeterli olacak ve vatandaşlık testi zorunlu olmayacak.

TV ücretlerinde yeni Düzenleme

Milyonlarca kiracı 30 Haziran’a kadar evlerinde televizyon izleme düzenlemelerini netleştirmek zorunda. Temmuz ayından itibaren ev sahipleri, TV ücretlerini artık kiracıların ödemek zorunda olduğu yan giderlere yansıtamayacak. Bu uygulama, daha önce yaklaşık 12 milyon kiracıyı etkilemekteydi.

Çifte Vatandaşlık Kanunu Toplum | 8 Mayıs 2024 Almanya’da Yeni Vatandaşlık Yasası 26 Haziran’da Başlıyor: İşte Detaylar! 8 Mayıs 2024

Avrupa Parlamentosu Seçimleri: 16 Yaşından İtibaren Seçme Hakkı

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, Almanya’da ilk kez 16 yaşındaki gençler de oy kullanabilecek. Bu değişiklik, 2019’daki son seçimlerde yaklaşık 61,5 milyon olan seçmen sayısını, bu seçimde yaklaşık 65 milyona çıkardı.

Bahncard 25 ve 50 İçin Plastik Kart devri sona eriyor

9 Haziran’dan itibaren Bahncard 25 ve 50 artık sadece dijital formatta sunulacak. Aboneliklerini dijital olarak kullanmak isteyen müşteriler, Bahn uygulamasında veya bahn.de platformunda bir profil oluşturmak zorunda. Akıllı telefonu olmayanlar için ise bir yedek belge basılabilecek. Mevcut plastik kartlar, üzerlerindeki son kullanma tarihine kadar geçerli olacak.

Şans Kartı

Haziran ayından itibaren, AB dışındaki ülkelerden çalışmak isteyenler, Şans Kartı ile bir yıl boyunca Almanya’da iş arayabilecekler. Temel şartlar arasında en az iki yıllık mesleki eğitim veya anavatanlarında bir üniversite diploması ve Almanca veya İngilizce dil bilgisi yer alıyor. Dil bilgisi, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantılarına göre puan alarak Şans Kartı’na hak kazanabilecekler.

Cep Telefonu Ödemeleri

Haziran sonunda, bazı Avrupa bankalarının müşterileri birbirleri arasında cep telefonuyla ödeme yapabilecekler. Banka inisiyatifi EPI’nin geliştirdiği Avrupa çapındaki ödeme sistemi “wero” bunu mümkün kılacak. Almanya’da Sparkasse, Volksbank ve Raiffeisenbank ile Deutsche Bank bu sisteme katılıyor. Haziran sonunda ilk aşama başlayacak. Bu girişimin amacı, PayPal gibi güçlü ABD şirketlerine karşı rekabet edebilecek, kart ve akıllı telefonla ödeme yapmayı sağlayacak tek tip bir Avrupa sistemi kurmak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş